Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Anun tapakset

Tapakset

Marinoidut oliivit

Oliiveja

Sesamöljyä

Oliiviöljyä

Limettimehua 1 limetin

Tuoretta chiliä1kpl

Valkosipulia 3-4 kynttä

Leikkaa chili ja poista siemenet. Kuori, murskaa ja pilko valkosipulit. Kaada kaikki ainekset kulhoon ja lisää oliivit. Anna maustua vuorokausi.

 

Perunat

Perunoita 0,5kg

Parmesan –juustoa

Oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Rypsiöljy

Pestään perunat, muttei kuorita. Viipaloi perunat viipaleiksi kulhoon.
Raasta parmesaania runsaasti kulhoon ja lisää suolaa. Lisää kaiken päälle rypsiöljyä n. 1dl. Sekoita hyvin, jotta perunat kuorruttuvat kauttaaltaan. Levitä perunat tasaisest uunipellille leivinpaperin päälle, mielellään niin, etteivät perunat mene päällekäin. 20min. 200c .

 

Ruisleipätikut

Tiivistä ruisleipää

Sesam öljy

Leikkaa ruisleipä tikuiksi, laita tikut uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele tikut öljyllä ja lisää hieman suolaa. 250c 10min.

 

Majoneesi

1 munankeltuainen

rkl dijon –sinappia

Suolaa

2 rkl valkoviiinietikkaa

Rypsiöljyä

2 kynttä valkosipulia

Laita munankeltuainen, sinappi, suola ja etikka kulhoon. Sekoita ne vispilällä rikki. Kokoajan vispaten lisää ohuena nauhana rypsiöljyä, kunnes koostumus muuttuu kiiltäväksi ja majoneesin väri vaalenee ja vispilästä jää raitoja majoneesiin. Lopuksi mausta majoneesi pieniksi pilkotulla valkosipulilla ja yrteillä.