Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Bataattikeittoa pekonihöysteellä ja perunarieskat

Bataattikeittoa pekonihöysteellä n. 4:lle ja perunarieskat

Bataattikeitto

Ohje:

Iso bataatti

4 porkkanaa

2 perunaa

Tuoretta korianteria

1 prk kookosmaitoa

Kasvislientä

Pekonia


Tee keitto näin:

Laita pekoni viipaleet leivinpaperin päälle uuninpellille grillivastusten alle paahtumaan rapsakoiksi.

Kiehuta runsaasti vettä, johon lisäät kasvisliemikuution. Lisää kiehuvaan veteen kuoritut ja lohkotut porkkanat. Anna porkkanoiden kehua 5 min ja lisää sitten bataatit ja perunat. Anna juuresten kiehua ihan pehmeiksi. Kaada puolet keitinliemestä pois talteen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kookoskerma. Jos tarvitset lisää nestettä, lisää keitinlientä. Lisää suolaa maun mukaan. Revi korianteri pieniksi ja ripottele pekonin kanssa keiton päälle.

Perunarieskat

Perunarieskat:

Perunamuusi 500g perunoista (n.puolet eilisestä muusista)

Suolaa

2munaa

loraus öljyä

2dl vehnäjauhoja (myös ohra- tai sämpyläjauhot käyvät)


Kuori keitetyt perunat ja muussaa ne survimella tai ota jääkaapista eilisen perunamuussin jämät. Lisää joukkoon maito, suola, munat, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina pellille. Voit myös tehdä taikinasta kekoja ja painella niistä jauhotetuin sormin pikkurieskoja. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieska saa vähän väriä. Laita voita päälle ja nauti kuumana.