Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Juustoinen kesäkurpitsapiirakka 4-5:lle

Piirakka

Tarvitset:

Suolainen piirakkapohja

TAI:

3rkl rypsiöljyä

3rkl vettä

1 muna

1tl suolaa

200g jauhoja

 

Tee näin:

Sulata valmispohja pakkauksen ohjeen mukaan ja painele taikina piirakkavuoalle.

TAI valmista taikina itse:

Vatkaa muna, öljy, vesi ja suola vispilällä kuohkeaksi. Lisää jauhot kerralla ja vaivaa siitä taikina. Tee taikinasta pallo ja anna tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia. Kauli sitten taikinasta ohut levy ja aseta se voidellulle piirakkavuoalle. Siisti reunat.

 

Täyte:

1prk smetanaa

2 munaa

suolaa

2 isoa kynttä valkosipulia

mustapippuria

puolikas kesäkurpitsa

200g emmental -raastetta

50g fetaa murennettuna

 

Tee näin:

Sekoita vispilällä munat ja Smetana. lisää suola ja pippuri, sekä valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja  leikkaa vielä neljään. Kaada kurpitsat ja juustot munaseokseen. Sekoita. Kaada täyte piirakkavuokaan pohjan päälle ja laita uuniin. 200c, 20min.