Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Kananrintaa ja juureksia

Uunibroileria

Tarvitset:

Reinin lihan broilerin fileitä 1kg

Porkkanoita

Perunoita

2 sipulia

Punajuuria

Purjoa

Yrttimaustettua tomaattimurskaa

1 prk kolmen juuston kermaa

Oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Tuoretta tai kuivattua rosmariinia

 

 

Itusalaattiin tarvitset:

4 tomaattia

Silmusalaatti aflalfa

1/2 sitruunan mehu

Oliiviöljyä

Valkoviinietikkaa

 

Tee näin:

Kaada tomaattimurska laakean uunivuuan pohjalle, lohko juurekset ja sipuli vuokaan murskan päälle. Lorauta hieman oliiviöljyä päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Käytä rintafileitä kuumalla pannulla öljyssä sen verran, että ne saavat hieman väriä pintaan. Lado sitten rintafileet kasvisten päälle. Kaada kolmen juuston kerma koko komeuden päälle ja silppua vielä hieman purjoa pinnalle. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunissa keskitasolla n. 1 h 200°C. Ota sitten folio pois, käännä lämpö 250°C ja anna paistua vielä 6-10 minuuttia ( sen verran, että pinta ruskistuu)

Silla aikaa kun ruoka valmistuu uunissa, tee salaatti: revi kulhoon silmusalaattia. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja pilko sitten tomaattilohkot ihan pieneksi. Lisää kulhoon. Purista päälle sitruunan mehu ja lisää hieman valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä. Muutama ripaus sormisuolaa ei ole pahitteeksi.

 

Voita reseptin tuotteet kotiinkuljetettuna. Osallistu 2.2.2014 mennessä täältä.