Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Kasvislasagne

Kasvislasagne

Tarvitset:

Lasagnelevyjä

 

Tomaattikastike:

2 prk tomaattimurskaa

4 kukkurallista rkl tomaattipyrettä

4 valkosipulin kynttä

2 sipulia

puolikas kesäkurpitsa

N.  8 kpl herkkusieniä

suolaa

mustapippuria

yrttisekoitusta

 

Juustokastike:

1 l maitoa

100 g emmental -juustoraastetta 

3 rkl vehnäjauhoja

25 g voita

 

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 220°c. (Kiertoilmassa 200°c riittää.)

 

TOMAATTIKASTIKE

Leikkaa sipulit ja vihannekset paloiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä pannulla. Lisää muut kasvikset ja anna pehmetä pannulla kuultaviksi. Lisää tomaattipyre ja tomaattimurska.

Lisää mausteet ja anna hautua ja maustua kannen alla vähintään puoli tuntia. Mitä pidempään annat kastikkeen hautua, sitä maukkaampaa siitä tulee.

 

JUUSTOKASTIKE

Ota paksupohjainen kattila ja laita voi sulamaan kattilaan. Kun voi on sulanut, lisää vehnäjauhot joukkoon sekoittaen vispilällä. Seoksesta tulee paksu, joten älä anna sen palaa. Kun jauhot ja voi ovat sekoittuneet tahnaksi, lisää maito joukkoon pikkuhiljaa koko ajan vispaten, noin 2dl kerrallaan. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Muskottipähkinääkin voi laittaa sekaan hyppysellisen. Kun kaikki maito on kattilassa ja kastike paksuuntunut, lisää juustot sekaan. Muista sekoittaa vispilällä taukoamatta, etteivät jauhot ja juustot pala pohjaan. Kun juustot ovat sulaneet ota kattila pois liedeltä.

 

Ota laakea lasagnevuoka. Tee lasagnesta kolmekerroksinen: kaada vuoan pohjalle juustokastiketta niin, että pohja peittyy. Asettele yksi kerros lasagnelevyjä koko vuoan alueelle. (Lasagnelevyjä voi murtaa sopiviksi paloiksi jos vuoka on esim. soikea. Palat saavat mennä myös hieman päällekkäin.)

 

Levitä ensimmäisen levykerroksen päälle runsaasti tomaattikastiketta ja sen päälle kaadat taas juustokastiketta. Sitten taas lasagnelevyt, tomaattikastike ja juustokastike. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kaadat juustokastiketta niin, että lasagnelevyt peittyvät reilusti ja ripottele päälle loput 100g juustoraastetta. Sitten uuniin n. 40 min. Lasagne on valmis, kun pinta on kauniin tummanruskea ja lasagnelevyt pehmenneet.

 

Juustoja saa käyttää mielensä mukaan enemmänkin, jos niistä pitää. Paksu rapea juustokuori lasagnen päällä on herkullinen! Jos et pidä vuohenjuustosta, korvaa se noin 50 grammalla emmentalraastetta. Hyviä lasagnehetkiä!