Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Kinuskinen kääretorttu

kääretorttu

Tarvitset:

Pohja
4 munaa
1 1/2 sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Nougat
1 dl sokeria
1 dl mantelirouhetta

Täyte
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (250 g) rahkaa
1 dl kinuskikastiketta

 

Tee näin:

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

Kaada sokeri kylmälle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes se on sulanut. Sekoita mantelirouhe sulan sokerin
joukkoon ja levitä seos leivinpaperille. Kun seos on jähmettynyt, hienonna se terävällä veitsellä.

Vaahdota kerma, lisää rahka ja kinuskikastike. levitä rahkaseos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle, mutta jätä
noin 1/4 seoksesta koristelua varten. Ripottele päälle nougatrouhetta, jätä sitäkin vähän myös koristeeksi.
Kääri rullalle. Levitä kääretortun pinnalle kermatäytettä. Koristele lopuksi nougatrouheella.