Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Tempura kuorrutettua siikaa ja wasabi-perunasosetta

Siikaa

Tarvitset:

400 g siikafileetä
1 pkt Yutaka Tempurajauhetta
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria myllystä

Perunasose:
noin 1 kg jauhoisia perunoita
2-3 dl maitoa
noin 1 tl suolaa
nokare voita
n. 1 tl Yutaka Wasabi piparjuuritahnaa

 

Tee näin:

Kala:
Kuivaa siikafileet ja kierittele ne huolellisesti tempurajauhoissa. Kuumenna voi ja paista keskilämpöisellä pannulla kullankeltaiseksi ja rapeapintaiseksi. Rouhi lopuksi pinnalle suolaaja pippuria.

Perunasose:
Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kaikki vesi pois. Soseuta perunat kuumina. Lisää joukkoon kuuma maito. Mausta suolalla, voilla ja wasabilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa wasabia.

Vinkki:
Voit valmistaa kalan myös muusta vaaleasta kalasta, esim. ahvenesta tai kuhasta.

Kuva Sami Repo

Resepti Finefoods