Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Sitruunavoi- luomukanaa perunapedillä

Luomukana

Tarvitset

Pakaste luomukana

Kaksi sitruunaa

150g voita

Suolaa

Mustapippuria

Tuoretta timjamia

Viisi valkosipulin kynttä

n. 1 kg perunoita

 

Tee näin:

Ota kana sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä ja siirrä ajoissa ennen kokkaamisen aloittamista huoneenlämpöön. Huuhtele kana ja kuivaa pinta talouspaperilla.

Lohko perunat laakeaan uunivuokaan. Sulata 100g voita ja lisää voisulaan yhden sitruunan mehu, valkosipulinkynnet hienonnettuina, suola ja mustapippuri.

Pese toinen sitruuna huolella ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Työnnä lohkot kanan sisään ja samaa kyytiä vielä pari oksaa tuoretta timjamia.

Irroita kanan nahkaa sen pinnasta varovasti sormien avulla. Levitä voisulaseosta nahkan alle. Nosta kana perunoiden päälle ja levitä loput seoksesta kanan ja perunoiden pinnalle.

Paista 1-1,5h (reilun kilon kana) uunissa 175°C. Laita paistamisen aikana useamman kerran kanan pinnalle isoja voinokareita, jotka saavat sulaa ja mehevöittää kanaa.

 Luomukana2

koto