Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Moussaka 6-8 annosta/ 4lle kahdeksi päiväksi 

Tapakset

Tee näin:

400 g munakoisoa

300 g kesäkurpitsaa

400 g keitettyä perunaa

1 kpl sipulia

2 kpl tomaattia

500 g naudan paistijauhelihaa/ Soijarouhetta 1,5dl ja 3dl kasvislientä.

2dl paseerattua tomaattia

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

3 rkl persiljaa (silputtuna)

Oliiviöljyä

 

Valkokastike

50g voita

1dl dl vehnäjauhoja

5 dl kevytmaitoa

1/4 dl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl muskottipähkinää

50g pehmeää vuohenjuustoa

50g juustoraastetta

2 kpl munaa

 

Tee näin:

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat hieman ohuemmiksi.

Kuumenna runsaasti oliiviöljyä pannulla ja paista munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita pannulla parissa erässä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä pintaansa.

Hienonna sipuli ja kuutioi tomaatit. Kuumenna loput öljystä ja paista jauheliha sekä sipulit kypsiksi. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattikuutiot ja mausteet. Hauduta hetki ja lisää persiljasilppu. Nosta pannu liedeltä.

Valmista valkokastike. Sulata rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää kattilaan maito pikkuhiljaa. Vispaa kokoajan maidon lämmetessä, jotta kokkareet katoavat, eikä seos pala pohjaan. Kuumenna, kunnes kastike saostuu ja juuri ja juuri kiehahtaa. Lisää juustoraaste kokoajan sekoittaen ja mausta kastike. Nosta kattila liedeltä, anna jäähtyä hetki ja lisää muna, sekoita.

Kokoa voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, lihaseosta, perunaviipaleita ja jälleen lihaseosta. Lado päälle munakoisoviipaleet ja kuorruta koko laatikko valkokastikkeella. Ripottele lopuksi pinnalle hieman juustoraastetta.

Paista moussakaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15–30 minuuttia ennen tarjoilua.