Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Kahden päivän patakasvikset

Patakasvikset

Tarvitset:

5 punajuurta

3 porkkanaa

5 perunaa

1/2 bataattia

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

Kasvisliemikuution

Ruokaöljyä

3 dl vettä

Suolaa

Mustapippuria

Tuoreita yrttejä

Ruokakermaa.

 

Tee näin:

Lisukkeeksi ensimmäisenä päivänä couscousta.

Kuumenna padassa ruokaöljyä. Lisää kuumaan öljyyn isoiksi paloiksi lohkotut kasvikset ja hienonnettu valkosipuli. Anna paistua hetki, välillä puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Laita kansi padan päälle ja jätä liedelle hautumaan ainakin tunniksi miedolle lämmölle. (kuvan pata tehtiin puuhellalla, ja se sai hautua hellanreunalla reilun tunnin.)

Kiehauta couscousta varten vesi kattilassa. Veden kiehahdettua nosta kattila levyltä ja lisää couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lorauta mukaan myös oliiviöljyä ja ripus suolaa. Anna couscouksen turvota kannen alla. Kun jyvät ovat kunnolla turvonneet, tarkista suolan määrä. Nosta katila hetkeksi levylle, lisää reilu ruokalusikallinen voita ja sekoita puuhaarukalla.Tarjoile parmesaaniraasteen kanssa.

Seuraavana päivänä tehdään pastakastike jäljelle jääneistä kasviksista: nosta pata jääkaapista liedelle lämpiämään. Voit pienentää isoimpia kasviksia haarukalla. Lisää kuumenneeseen kasvisseukseen ruokakerma, sekoita ja anna kiehahtaa. Tarjoile nauhapastan kanssa ja ripottele päälle runsaasti parmesaania.

Pasta

kotoliving