Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Pesto-savulohivoileipäkakku

Voileipäkakku

Tarvitset:

16 siivua täysjyväpaahtoleipää

Kalalientä kostutukseen (kulutus on reilu ruokalusikallinen/leipäviipale)

400 g sulatejuustoa (puolet täytteeseen, puolet kuorrutukseen)

Vajaa purkki vihreää pestoa

300 g kylmäsavulohta (säästä osa koristeluun!)

100 g ranskankermaa (creme fraichea) kuorrutukseen

juustoraastetta ja basilikanlehtiä koristeluun

 

Kokoa voileipäkakku suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Poista leivistä kuivemmat reunat ja vuoraa vuoan pohja neljällä leipäviipaleella. Kostuta kevyesti kalaliemellä. Levitä päälle sulatejuustoa ja pestoa sekä pieneksi pilkottua kylmäsavulohta. Kokoa päällekkäin kolme kerrosta leipiä ja täytteitä, ja päällimmäiseksi vielä leipäkerros.

Pane voileipäkakku jääkaappiin maustumaan, anna vetäytyä ainakin muutaman tunnin. Voit laittaa päälle jonkin tasaisen painon. Kumoa kakku sitten pitkänmalliselle tarjoilulautaselle leivinpaperisuikaleiden päälle. Notkista sulatejuustoa creme fraichella ja levitä seos kauttaaltaan kakun pinnalle. Ripottele sitten juustoraastetta kakun päälle ja reunoille ja kokoa lohesta ja basilikanlehdistä koristeeksi yksi tai useampi ruusu.