Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Pestolohta perunamuusilla ja vihersalaatti 4:lle

Pestolohi

Ohje:

Kirjolohifile

Pestoa

Emmental juustoraastetta

1 kg perunoita

2 rkl voita

1,5dl maitoa

Suolaa

Vihersalaattiin kurkkua, tomaattia ja salaattia sekä salaattikastiketta maun mukaan


Tee näin:

Laita perunavesi kattilaan kiehumaan, lisää suola. Kuori perunat ja laita kiehumaan.

Ota kirjolohifile huoneenlämpöön ja suolaa ihan kevyesti.

Levitä kerros pesto-kastiketta fileen päälle  ja ripottele pinnalle vielä hiukan juustoraastetta. Kalaa kypsennetään yleensä uunissa 175 asteessa noin ½ tuntia per kilo. Mutta meidän ainakin perheessä tykätään, että kalasta tulee rapsakka, joten laitan kalan reiluun 225 asteeseen, näin juustoraastekin saa nopeasti kullanruskean värin.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi talteen astiaan. Lisää perunoiden sekaan 2 rkl voita ja 1,5 dl maitoa. Survo perunat muusiksi survimella. Jos nestettä tarvitaan lisää, kaada keitinvettä muusin sekaan. Lopuksi suolaa maun mukaan. 

Vinkki: vaihtelun vuoksi voi perunoiden kanssa muusata myös porkkanaa tai vaikka parsakaalia.

 

Pilko salaattitarpeet isoon kulhoon ja sekoita joukkoon kastike.