Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Pinaatti-katkarapupiirakka

Pinaatti-katkarapupiirakka

Tarvitset:

100g voita ja margariinia

4dl vehnäjauhoja

Tilkka kylmää vettä

Suolaa

Mustapippuria

Kaksi munaa

Purkki ruokakermaa

2 pss pakastepinaattia

1 pussi kuorittuja katkarapuja

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

Oliivi- tai rypsiöljyä

1/2 kasvisliemikuutio

Parmesaaniraastetta

 

Tee näin:

Nypi jauhot pehmeään voihin. Lisää suolaa ja tilkka kylmää vettä. Pyörittele taikina palloksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Sulata pakastepinaatti ja katkaravut. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja nakkaa kattilaan. Anna kypsyä hetki ja lisää sitten pinaatti ja puolikas kasvisliemikuutio. Sekoita massaa koko ajan, ettei se pala pohjaan. Anna liian nesteen haihtua. Lisää 2/3 katkaravuista kypsennyksen loppuvaiheessa (etteivät kuivu ja kutistu). Sekoita munamaito: lisää ruokakermaan kaksi munaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ota taikina jääkaapista. Voitele piirakkavuoka, kaulitse taikina ohueksi levyksi ja asettele vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada pinaattimassa pohjan päälle. Kaada munamaito varovasti pinaatin päälle ja sekoita kerrokset varovasti puuhaarukalla. Ripottele päälle loput katkaravut ja lopuksi parmesaaniraastetta.

Paista uunissa alalämmöllä 225°C n. 25 minuuttia