Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Punainen jauhelihakeitto

jauhelihakeitto

Tarvitset:

Jauhelihaa

Sipulia

Punajuuria

Porkkanoita

Tomaattimurska chili

Valkosipulia

Fondia (liha)

Ripaus sokeria

Suolaa

Tuoretta timjamia

 

Tee näin:

Pese ja kuori vihannekset. Raasta punajuuri ja porkkana karkeaksi raasteeksi raastimella tai pieniksi tikkusuikaleiksi mandoliinilla. Kuutioi sipuli. Kiehauta isossa kattilassa tomaattimurska ja huljauta vielä pari purkillista vettä sekaan. Lisää kasvikset kiehumaan tomaattiliemeen. Vaikka kasvikset on pienenä raasteena, saane muhia ainakin puoli tuntia. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja mausta valkosipuli silpulla, fondilla, ripaus sokeria ja suolaa. Riivi lopuksi vielä timjamia keitokseen ja tarjoile tuoreen vuokaleivän kanssa!

Tätä keittoa kannattaa valmistaa kerralla iso kattilallinen, maku vain paranee vanhetessaan. Sopii myös pakastettavaksi, vaikka valmiiksi annoskokoon, helppo ottaa lounasevääksi töihin!