Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Punajuurigalette

Galette

Tarvitset:

4,5 dl hiivaleipäjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

175 g voita

1 muna

1 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

3 punajuurta

2 rkl hunajaa

Suolaa

Salviaa

200 g vuohenjuusto

Oliiviöljyä

 

Tee näin:

Valmista taikina nyppimällä huoneenlämpöinen voi ja jauhot sekä suola muruiksi. Lisää muna, sitten vesi ja puristele tasaiseksi. Laita hetkeksi kylmään. Leikkaa tällä välin punajuuret ohuen ohuksi siivuiksi. Murenna vuohenjuusto ja silppua  salvian lehtiä silpuksi, n. 1 ruokalusikallinen riittää.

Nosta taikina pellille leivinpaperin päälle ja kauli se hieman soikionmuotoiseksi. Reunoja ei tarvitse saada sileiksi tai siisteiksi, nyt on maalaismeininki kyseessä. Levitä ohueksi kaulitun taikinan päälle juustomurut, silputtu salvia ja asettele lopuksi päälle raa'at, ohuet punajuuriviipaleet.  Nostele reunat leivinpaperia apuna käyttäen osittain piirakan täytteen päälle. Valuta vielä päälle hunajaa ja oliiviöljyä sekä ripottele päälle hyppysellinen sormisuolaa. Paista 50 minuuttia 200 asteessa, kunnes punajuuret ovat läpipehmeät ja reunat kauniit ruskeat. 

Nauti galette lämpöisenä, laita vielä päälle vaikka lusikallinen creme fraichea ja muutama salvianlehti. Lasiin kun kaadat vielä raikasta rieslingiä, niin viikonloppu alkaa tuntua täydelliseltä!