Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Oranssi-kasvisrisotto ja siemensämpylät

Oranssi risotto 4:lle

Risotto ohje:

4 dl risottoriisiä

Oliiviöljyä

Valkosipulin kynsi

2 kpl porkkanoita

N. puolikas iso bataatti

5,5 dl kasvislientä (5,5dl vettä 1 kasvisliemikuutio tässä hieman ylimääräistä varmuudeksi)

1,5 dl parmesanjuustoraastetta

 

Leikkaa porkkanat ja bataatti pieniksi rinkuloiksi ja kuutioiksi. Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja freesaa porkkanat ja bataatit kuultaviksi ja pehmeiksi. Siirrä ne sitten sivuun lautaselle odottamaan. Lisää pannulle oliiviöljyä ja veitsellä murskattu valkosipulin kynsi. Kaada riisit pannulle ja anna niiden kuullottua. Lisää sitten kasvislientä n. 1 dl kerrallaan antaen liemen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan satsin. Kun liemestä on lisätty n. ¾ , lisää riisin joukkoon kasvikset. Lisää sekaan loput liemestä, anna imeytyä ja lisää viimeiseksi juustoraaste. Tarjoile heti.

 Vinkki: risoton kuuluu olla hieman vetelää ja tahmeaa. Risottoriisi on al dente, kun riisinjyvä on päältä pehmeä, mutta jyvän sisin on vielä sitkeä pureskeltaessa .

 Yrttibroileri

Siemensämpylät ohje

 2 dl kaurapuuroa

Kaurahiutaleita 1dl

Vehnäjauhoa  n.8dl

Auringonkukansiemiä

6 dl vettä 

2 pss hiivaa

Hunajaa

 

Lämmitä vesi, kaada joukkoon hiiva ja sekoita.  Lisää hunaja. Lisää joukkoon kaurapuuro ja jauhoja. Lisää siemenet, kun taikina on vielä löysää. Lisää jauhoja kokoajan käsin alustaen, kunnes taikina tuntuu joustavalta ja irtoaa käsistä. Pyörittele  jauhotetulla alustalla taikinasta sämylöitä. Ripottele päälle siemeniä koristeeksi. Paista 220c 15min.

 

Takaisin viikon resepteihin tästä.