Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Rouhea juureskeitto krutongeilla

Tarvitset:

3x keittojuureslajitelma  

6perunaa

Tai:

Porkkanaa 4

Lanttu

Sipulia 4

Selleri

Persilja

Perunaa 6

 

Krutongit:

Leipää krutonkeihin

Valkosipulia

oliiviöljyä

 

Tee näin:

Keitä 1l kasvislientä. Lisää joukkoon keittojuureslajitelma tai kuoritut ja isoiksi lohkoiksi leikatut lanttu, nauris ja porkkana, sekä kokonaiset valkosipulin kynnet. Anna keittyä n. 10min. Lisää joukkoon perunat, sipuli ja pieneksi leikattu selleri.

 

Tee krutongit. Anna keiton kiehua, kunnes juurekset ovat todella pehmeitä. Leikkaa lopuksi pinnalle reilusti persiljaa ja ripottele päälle leipäkrutongit.

 

Krutongit

 

Lämmitä pannulla runsaasti oliiviöljyä ja laita joukkoon pieniksi leikattu valkosipuli. Leikkaa leipä (voi olla mitä leipää vain) pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Paista leipäpaloja, kunnes ne saavat rapean , ruskean pinnan.