Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Rouskuvat leipäkorput

leipäkorput

Leivänloput menevät meillä yleensä lampaille ja hevosille herkuiksi, mutta välillä nappaan kuivuneet kantit rouskuviksi leipäkorpuiksi. Korpputikut tuppaavat katoamaan lautaselta muutamassa minuutissa, joten kerralla kannattaa tehdä koko pellillinen. Terveisin, Anu / Kotoliving


Tarvitset:

Kuivunutta leipää (ruisleipää, sekaleipää, paahtoleipää, mitä vaan)

Kolme valkosipulinkynttä

Kiteistä sormisuolaa

Tuoreita yrttejä (basilikaa, korianteria)

Oliiviöljyä

Mustapippuria

 

Tee näin:

Leikkaa leivät viipaleiksi ja viipaleet n. 1 cm leveiksi kaitaleiksi. Levitä leipäpalat pellille leivinpaperin päälle. Kaada kulhoon n. 1,5 – 2 dl ruokaöljyä, lisää hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seosta ruokalusikalla leipäpalojen päälle runsaasti.

Paista uunissa ylätasolla (tai grillitoiminnolla) 200°C n. 10 minuuttia, tai kunnes leivät ovat rapsakan ruskeita. Sirottele valmiiden korpputikkujen päälle vielä sormisuolaa. Tarjoile lisukkeena, herkkuna, välipalana, illanistujaisissa tai missä tahansa sopivassa tilanteessa.

koto