Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Ruokaisa munakas ja salaatti 4:lle

Munakas

Tarvitset:

6 kananmunaa

1dl maitoa/vettä

Suola

Mustapippuri

Rakuunaa

3 keitettyä perunaa

Fetajuustoa, emmentalia, vuohenjuustoa tai aurajuustoa

Vihreitä papuja

Tuoreita herkkusieniä

Oliiviöljyä

 

Salaattiin:

Kesäkurpitsaa

Lehtisalaattia

Rucolaa

Basilicaa

Balsamicoa

 

Tee näin:

Ota vihreät pavut sulamaan tai keitä tuoreet vedessä, jossa ripaus suolaa ja sokeria n. 15- 20min. Riko munat kulhoon ja lisää maito ja mausteet. Vatkaa vispilällä kuohkeaksi.

Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi, herkkusienet puoliksi ja kesäkurpitsasta rinkuloita salaattia varten.

Lämmitä pannu ja lorauta reippaasti oliiviöljyä.

Paista herkkusieniä ja kesäkurpitsoja hetki pannulla ja siirrä sitten syrjään lautaselle odottamaan. Lisää hieman öljyä ja kaada sitten munaseos pannulle. 

Kun munakkaan pohja on hieman jähmettynyt ”riko” pohjaa lastalla, päästäen löysää munaseosta pannun pohjalle. Näin munakkaasta tulee mehevä. Kun pintakin alkaa hyytyä lisää perunat, sienet ja pavut munakkaan toiselle puoliskolle ja murenna päälle juustoa. Käännä munakkaan tyhjä puoli täytetyn puolen päälle . Sammuta liesi ja anna munakkaan vielä hetki olla, jotta juustot sulavat. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Salaatti

Laita kuullotetut kesäkurpitsat kulhoon. Silppua päälle tuoretta basilicaa ja lehtisalaattia. Sekoita salaatti vasta juuri ennen tarjoilua. Jokainen saa pirskotella balsamicoa anookselleen maun mukaan.