Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Sitruunakana, maissi, salaatti 4:lle

Salaatti

Tarvitset:

1 kokonainen kana pakasteesta yön yli sulatettuna tai kylmähyllystä

3 sitruunaa

merisuolaa

sipulia

valkosipulia

valkoisia purkkipapuja

timjamia, rosmariinia tuoretta n. 1rkl/yrtti

voita

oliiviöljyä

 

Tee näin:

Kuori sitruunat ja leikkaa siivuiksi. Täytä kana sitruunan siivuilla, karhealla merisuolalla (2tl) ja valkopippurilla (1tl). Leikkaa sipulit lohkoiksi. Lämmitä öljy uunipadassa hellalla. Lisää sipulit, laita kana ja koivet pataan ja anna pinnan ruskistua joka puolelta. Kun kana on ruskistunut, laita pata kansineen uuniin 200 C ja n. 40min. Kanan tietää kypsäksi siitä, että jos painat kanaa haarukalla, sen sisältä tulee kirkasta, ei punaista, lientä.  Säästä loput kanasta , siis esim. Luuhun kiinni jääneet lihat, huomiseen kanapastaan.

 

Salaatti

Sekoita kastike: 5 rkl oliiviöljyä, 2 rkl punaviinietikkaa, 1 tl dijon-sinappia

Riko sekaan salaatin lehdet, sekoita juuri ennen tarjoamista.