Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Välimeren lihamureke ja värikäs kasvislisäke

lihamureke

Tarvitset:

1 dl couscousia tai korppujauhoja 
2 dl kiehuvaa vettä 
1 pkt (400 g) HK Naudan jauheliha 
½ dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 
1 sipuli silputtuna 
100 g fetaa
5 - 10 oliivia 
2 tl kuivattua basilikaa
¾ tl suolaa 

Pinnalle: 
n. 3 rkl vihreää pestokastiketta 
½-1 dl parmesaaniraastetta 

Kasvislisäke: 
2 rkl rypsiöljyä 
2 paprikaa
1 pieni munakoiso 
1 - 2 punasipulia 
200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja 
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 
2 rkl soijakastiketta tai maun mukaan 
mustapippuria myllystä 

Tee näin:

Välimeren lihamurekkeessa on joukko ihania Välimeren alueen tuotteita, jotka tekevät arkisesta murekkeesta mehevän ja herkullisen. Tarjoa seurana värikäs kasvislisäke.

Mittaa couscous tai korppujauhot kulhoon ja lisää vesi. Anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää naudan jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli.
Leikkaa feta- tai salaattijuusto ja oliivit pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Mausta kuivatulla basilikalla, oreganolla tai rakuunalla ja suolalla. Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasakokoiseksi tangoksi.
Valuta murekkeen pinnalle vihreää pestokastiketta ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.
Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä tai uunivuossa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia.

Valmista seuraksi värikäs lisäke. Suikaloi paprikat ja kuutioi munakoiso. Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi. Puolita miniluumutomaatit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset ja valkosipulinkynnet.
Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja. Mausta soijakastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla.

 

Resepti: Hookoo.fi