Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Toggle Nav

Ajankohtaista

Voita Heti-tuotepaketti

Kotimaiset HETI- pesu- ja siivousuutuudet tulevat Heinävedeltä. Tuoteperheeseen kuuluvat käsisaippua, kodin puhdistusaineet ja pyykkituotteet. Ihanan tuoksuisissa, tehokkaissa tuotteissa yhdistyvät uudet ja vanhat konstit: Rajamäen etikka on otettu osaksi nykyaikaista tuotekehitystä. Lopputuloksena on käyttäjäystävälliset ja tehokkaat pesuaineet, jotka helpottavat kiireisen nykyihmisen kotitöitä. Pullot on valmistettu kierrätysmuovista.

Osallistu arvontaan meidän Instagramissa tai Facebookissa, ja voit voittaa tuotepaketin HETI-tuotteita itsellesi. 

Tutustu nyt valikoimaan ja tilaa HETI-tuotteita suoraan kotiovellesi!

.

Luomumpaa saa hakematta

Kauppahalli24:n kuuden tuhannen tuotteen valikoimasta jo yli 1300 on luomutuotteita. Se on valtava määrä!

Kuvataiteilija ja Luontotila Rönnin emäntä Anu Pensola hakee ratkaisuja arjen pulmiin kestävän ja ekologisen näkökulman kautta. Tutustu Anu Pensolan blogikirjoitukseen tästä: www.kauppahalli24.fi/ajankohtaista/luomuna-kiitos

Nyt kannattaa tilata luomua! Saat etukoodilla KH24LUOMU 10€ alennuksen yli 80€ ostoksista. 

Luomuna kiitos!

Kuvataiteilija ja Luontotila Rönnin emäntä Anu Pensola hakee ratkaisuja arjen pulmiin kestävän ja ekologisen näkökulman kautta. Eräs tärkeä osa arkea on ruokahuolto, ja koska Anu haluaa että koko perhe syö päivittäin hyvin ja terveellisesti, kiinnittää hän erityistä huomiota ravinnon laatuun ja sisältöön.

Anu jakaa syksyn aikana ajatuksiaan meidän Kauppahalli24:n Ajankohtaista-osiossa.

Luomuna kiitos! 

Meillä syödään yhdessä joka päivä ja kokkaan aina kun mahdollista tuoreista raaka-aineista. Olen aina tiedostanut ruuan laadun merkityksen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, mutta ihan viime vuosina olen alkanut entistä enemmän kiinnittää huomiota siihen, mitä pannulle ja lautaselle laitetaan. Kasvikset ostan mahdollisuuksien mukaan aina luomuna. Hyvänä kakkosena tulee kotimaisuus ja lähituotanto. Kausiajattelu on hyvä teesi, eli kun kokkaa siitä, mitä sesongin mukaan on tarjolla, pääsee jo terveellisyys- ja eettisyysvalinnoissa pitkälle. Ja väriä pitää olla. Eri väriset kasvikset sisältävät erilaisia terveyttä tukevia ainesosia, ja siksi ruuan värikkyyteen kannattaa kiinnittää huomiota.

Elämässäni on ollut myös ajanjaksoja, jolloin tiedostamisen edelle on mennyt budjetti: kun tilin pohjalla kilisee vain muutama euro, ei ensisijaisesti mieti, onko ruoka luomua, vaan sitä, että ruokaa ylipäänsä on. Tiukkoina aikoina olen ostanut luomuna ne tuotteet, joiden hinta ei juuri ”normituotteesta” eroa, ja joita käytämme paljon. Esimerkiksi banaanit, kahvi ja tee ovat tuotteita, jotka ehdotomasti kannattaa aina valita luomulaatuisina.  Hyvä tapa tehdä terveellisempiä ostoksia, on myös vilkaista tuoteselostetta (ja todella tarkoitan vilkaisua, sillä se riittää): mitä lyhyempi lista, sen parempi ja puhtaampi tuote.

Ja mitä siihen kalliimpaan hintaan tulee, kannattaa muistaa, että tutkimusten mukaan luomujuurekset, kasvikset ja hedelmät sisältävät tavanomaisia enemmän ravinto-aineita, koska niiden kuiva-ainepitoisuus on korkeampi. Useissa luonnonmukaisesti tuotetuissa kasveissa onkin enemmän elimistöä suojaavia antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuotetuissa. Esimerkiksi tomaateista, perunoista, mandariineista ja mansikoista löytyy runsaasti fenoleita, salisyylihappoa ja flavonoideja

Luomutuotanto vaikuttaa myös luonnon monimuotoisuuteen. Luonnonmukaisilla viljelmillä elää jopa noin kolmannes enemmän kasvi- ja eläinlajeja kuin tavanomaisesti viljellyillä. Eniten hyötyä luomusta on havaittu koituvan kasveille, linnuille ja petohyönteisille. Suomalaisten tutkimusten mukaan myös luonnonvaraiset kasvit viihtyvät luomutiloilla.

Monimuotoisuutta lisää erityisesti luomun monipuolinen viljelykierto. Tutkijoiden mukaan luomuviljelyllä voidaan elävöittää erityisesti nykyisiä viljanviljelyalueita, joissa maisema on yksipuolistunut ja lajiston elinpaikat hävinneet. Myös torjunta-aineiden käytöstä luopuminen sekä eloperäinen lannoitus vahvistavat monimuotoisuutta.

Minulle tieto siitä, että ravintoni kasvattamiseen ei ole käytetty myrkyllisiä torjunta-aineita on ensiarvoisen tärkeää. 

Kauppahalli24:n kautta ruokaostosten tilaaminen on palauttanut luomun arkeemme isolla kädellä, koska luomun tilaaminen on helppoa ja valikoima valtava. Tuotenäkymän yläreunasta löytyy ”luomu”- painike, jota näppäämällä tarjolle tulee vain luomuvaihtoehtoja. On muuten kätevä ominaisuus! 

Olen myös huomannut, että kun ostokset tilaa verkossa, ei tule tehtyä heräteostoksia, ja budjetti pysyy kurissa. Saat nyt etukoodilla KH24LUOMU 10 euron alennuksen yli 80 euron ostoksista. Anu Pensolan blogiin: http://ronnintila.fi/?page_id=3770

Katso Anun kurkumalaten ohje täältä ja tilaa tarvittavat ainekset suoraan ohjeesta kotiovelle: www.kauppahalli24.fi/reseptit#/pid/21351/cat/309

Videolla Anu valmistaa Rönnin keittiössä kurkumalattea. Seuraa videolta vaihe vaiheelta terveellisen iltajuoman valmistamista:

Luomulihaa Raudaskosken tilalta

Nyt Highlander luomulihaa suoraan Raudaskosken tilalta!

Tilaa heti tai viimeistään tiistaina 3.9. ja valitse toimituspäiväksi torstai, perjantai tai lauantai (to 5.9. - la 7.9.2019).

Sydänmaan Highlander on Highland Cattlen eli Ylämaankarjan luomulihaa. Eläimet ovat kasvaneet vapaina omissa laumoissaan, tilavilla laidunmailla ja ne ruokitaan korsirehuruokinnalla, eli ovat oikeaa ”niittysonnia”. Eläimiä kohdellaan lempeästi ja rauhallisesti, välttäen turhan stressin tuottamista. Tehotuotannosta ei todellakaan voi puhua näiden eläinten kohdalla.

Highland Cattlen liha on mureaa erikoispihvilihaa

Vapaan kasvatuksen tuloksena liha on maukasta, mureaa ja vähärasvaista. Sydänmaan Highlander –luomuliha on riistamaisempaa kuin naudanliha, mutta miedompaa kuin hirvenliha. Siitä valmistuvat vaativammatkin juhlaruoat ja jauheliha on mureutensa ansiosta myös lasten suosiossa. 

Raakakypsennä, käytä heti tai pakasta

Kokolihaa ja kokonaisia paisteja kannattaa raakakypsyttää kotona jääkaapissa noin 2 viikkoa. Myös palapaistit ja suikaleet hyötyvät raakakypsennyksestä, mutta raakakypsytys onnistuu sitä paremmin, mitä suuremmasta lihapalasta on kysymys. Vakuumipakkauksia ei saa avata kesken raakakypsennyksen! Mikäli pakkaukseen pääsee ilmaa, on liha välittömästi käytettävä. Jauhelihat ja luulliset lihat eivät sovellu raakakypsytykseen. Ne kannattaa joko käyttää heti tai sitten pakastaa. Raakakypsytyksessä huomioi tuotteen käyttöaika.

Tilaa nyt ja lisää muut ruokaostokset lähempänä toimituspäivää

Jos tilaat Highlander lihat hyvissä ajoin, mutta haluat tehdä tavalliset ruokaostokset vasta lähempänä toimituspäivää, on se mahdollista. Tee uusi tilaus samalle toimituspäivälle samaan aikaikkunaan, uudesta tilauksesta ei tällöin veloiteta kuljetusmaksua uudelleen.

Tilaa pian, tuotteita rajoitettu erä!

Valittavana on:
- luomujauhelihaa
- luomusisäfilettä
- luomunyhtölihaa
- luomumaksaa
- luomupaistisuikaletta
- luomu-ulkopaistia
- luomusisäpaistia
- luomupaistikuutiota
- luomu-ulkofilettä
- luomuentrecotea
- täyslihasäilykettä

Katso kaikki Sydämaan Highlanderit tästä: https://www.kauppahalli24.fi/tuotteet/#/cat/732
.

Hannan keittiön kulmakivet

Mitä kokin ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin kaapeista löytyy aina? Se selviää tästä listasta: www.kauppahalli24.fi/reseptit#/pid/21171/cat/309

Klikkaa Hannan parhaista sinulle sopivat ostoskoriisi ja tilaa kotiovelle! Muista hyödyntää myös Hannan etukoodi: KH24HANNAG ja saat 10€ alennusta yli 80€ ostoksista. Yhteistyössä Kauppahalli24:n kanssa Hanna G. jakaa syksyn aikana Instagram-tilillään @hannagullichsen ideoitaan ja ajatuksiaan ruokarumban pyörityksestä.