Toggle Nav

Ajankohtaista

Castello-opas täydelliseen juustotarjottimeen

Opas täydelliseen juustotarjottimeen

Seitsemän vinkkiä juustojen stailaukseen ja asetteluun.

Pidä juustotarjotin yksinkertaisena, tai ota kaikki irti luovuudestasi! Juustolautasen luominen voi olla joko niin yksinkertaista tai monimutkaista kuin vain haluat, mutta yksi asia on varma – herkullisten juustojen maut, aromit, muodot ja koostumukset tarjoavat mahtavan makuelämyksen.

Tässä seitsemän vinkkiä juustotarjottimen stailaukseen ja asetteluun:

1. JUUSTOJEN VALINTA
Kun valitset juustoja, ajattele väriä, muotoa ja koostumusta. On olemassa paljon erilaisia juustoja: kermajuustoja, kovia juustoja ja homejuustoja, miedosta brie-juustosta vahvempaan sinihomejuustoon. Kannattaa tarjoilla vähintään 3-5 erilaista juustoa ja valita yksi juusto jokaisesta eri juustotyypistä. Valitse aina yksi miedompi juusto siltä varalta, että vieraasi eivät ole yhtä kokeilunhaluisia kuin sinä!

2. STAILAUS
Ole luova, kun asettelet juustoja lautaselle. Käytä kiinnostavia pintoja, kuten puista leikkuulautaa, karkeita laattoja tai tummaa astiaa, joka toimii kontrastina juustojen vaaleisiin väreihin. Asettele juustot järjestyksessä miedoimmasta vahvimpaan.

3. KUINKA LEIKKAAT JUUSTOSI
Keltaiset ja kovat juustot voidaan leikata kolmioiksi, tikuiksi tai kuutioiksi. Brie leikataan kiiloiksi, sinihomejuusto voidaan leikata kolmioiksi tai kiiloiksi riippuen juuston muodosta. Hyvä leikkaamista helpottava keino on veitsen lämmittäminen kuumassa vedessä ennen sinihomejuuston leikkaamista. Lisää jokaiselle juustolle oma veitsi tai juustoleikkuri, jotta maut eivät sekoitu.

4. TARJOILUMÄÄRÄT
Tarvittavan juuston määrä vierasta kohden vaihtelee tilanteen mukaan.
Naposteluun: 25-50g / vieras
Jälkiruoaksi: 50-75g / vieras
Lounaaksi: 75-125g / vieras
Illalliseksi: 250g / vieras

5. TARJOILULÄMPÖTILA
Siirrä juusto jääkaapista huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Tämä tuo esiin juuston täyden maun. Sinihomejuuston väri myös korostuu, kun sen antaa hengittää ennen tarjoilua.

6. TÄYDELLISET KUMPPANIT
Juustojen lisukkeiden tulisi täydentää niitä, eikä kilpailla niiden maun kanssa. Sen takia on tärkeää valita neutraaleja lisukkeita, kuten voileipäkeksejä, suolakeksejä tai rapeakuorista leipää. Omenat, päärynät, viikunat ja marjat toimivat aina hyvin juustojen kanssa ja tuovat väriä juustolautaselle. Kokeile paahdettuja hasselpähkinöitä ja vaahterasiirappia tuomaan makeutta. Selleri, kuivatut hedelmät, kirsikat tai viinirypäleet toimivat täydellisesti sinihomejuuston kanssa.

7. JUUSTOT JA VIINIT
Juustot ovat yhtä ainutlaatuisia ja monimutkaisia kuin viinit. Juusto voi todella tuoda esiin viinin parhaat puolet. Maista aina ensin juustoa ja sitten viiniä; näin saat aikaan parhaan makuelämyksen. Pistäville juustoille, kuten vuohenjuustolle, valitse raikas viini, joka on valmistettu Sauvignon Blanc -rypäleistä. Keskivahvat kovat juustot ja suolaiset juustot, kuten sinihomejuustot ja kovat pitkään kypsytetyt juustot sopivat hyvin Portviinin kanssa.

Löydät meiltä kattavan valikoiman Castello-juustoja - tilaa nyt näppärästi kotiovelle!

.

Jaa artikkeli: