Toggle Nav

Ajankohtaista

Joulun kukkavinkit

Luo kaunein joulu kukkasin

Joulun värit kukissa ovat ehdottomasti valkoinen ja punainen. Kukkatrendeissä korostuu kestävyys, perinteet ja minimalismi. Värimaailmassa suositaan yhtenäistä väriskaalaa. Rauhallista ja harmonista tunnelmaa tuo myös luonnonmateriaalien yhdistäminen viljeltyjen kukkien kanssa niin kimpuissa kuin asetelmissakin.

Valikoimastamme löydät kauden kauneimmat kimput, huumaavan tuoksuiset hyasintit sekä kepeät huonekuuset tuomaan joulun tunnelmaa. Osaavat floristit sitovat kimppuihin kestäviä kukkalajeja, jotta saisit mahdollisimman pitkään iloa kukista. Tuotetiedoista löydät lisäksi niksit kukkien hoitoon.

Jouluviikon toimitukset:

Leikkokukissa jouluviikolle rajattu saatavuus, joten klikkaa kimppu ajoissa ostoskoriisi!

Toimituspäiväksi leikkokukille voit poikkeuksellisesti valita viikolle 51 joko torstain tai perjantain.

Roikkuva amaryllis

Pääsikö amaryllis venähtämään turhan pitkäksi? Voit leikata kukan myös maljakkoon tai ripustaa trendikkäästi ylösalaisin! 

Ripusta amaryllis roikkumaan koristenauhalla tai juuttinarulla. Varsi on hyvin paksu ja jämerä vaikka se onkin ontto, naru on helppo kiepauttaa sen ympärille. Varo kuitenkin kiristämästä liikaa, ettei varsi mene lyttyyn. Voit käyttää onttoa vartta amarylliksen maljakkona, lisää roikkuvan amarylliksen varren sisälle hieman vettä ajoittain. 

Ylösalaisin riippuva amaryllis pääsee loistamaan upealla kukallaan! Sijoita se ikkunan eteen, ovenpieleen tai parhaimmalle paikalle kotiisi, juhlapöydän läheisyyteen. Erilaiset havut ja kuivakukat sopivat amarylliksien kaveriksi. 

Minimalistinen asetelma

Valoa ja joulun zen-moodia kirjaimellisesti hehkuva asetelma syntyy yhdistämällä veikeä pimeässä hehkuva mehiruusuke ja taattua joulun tunnelmaa tuoksuva hyasintti.

Aseta kasvit laakeaan astiaan ja lisää juurelle multaa. Kasvien ympärille voi laittaa esimerkiksi sammalta tai kiviä. Yksinkertaisen asetelman koristeeksi käy vaikka pelkkä oksanpätkä. Nämä kasvit ei juurikaan kastelua kaipaa, joten ei haittaa, vaikka kastelu unohtuu. Mehiruusuke on pintakäsitelty fluoresoivalla aineella, joten se imee itseensä energiaa sekä päivänvalosta että keinovalosta. Pimeässä kasvi alkaa hohtamaan.


.

Jaa artikkeli: