Toggle Nav

Ajankohtaista

Pastan ystävän paratiisi!

Pastakattilat porisemaan!

Nyt vietetään pastaviikkoa - löydät meiltä yli sata erilaista pastaa!

Pasta valmistetaan tyypillisesti vedestä ja vehnäjauhoista. Tämä italialainen herkku voidaan nauttia erilaisten kastikkeiden kanssa, joissa valinnanvaraa riittää yhtä paljon kuin pastalajeissa.

Pastan kerrotaan olevan parhaimmillaan al dente -kypsänä. Sana 'al dente' tarkoittaa sopivasti kypsää, hampaille mukavaa pureskeltavaa. Parasta pastaa syntyykin noudattamalla pastan pakkauksessa olevaa keittoaikaa sekä keittämällä pastan väljässä vedessä riittävän suuressa kattilassa.

Suosituimmat pastalajit

Bucatini: Spagetin tyyppinen putkimallinen pasta. Siinä on reikä keskellä. Italian sana buco tarkoittaakin reikää. Se on suosittu erityisesti Roomassa ja sen ympäristössä.

Cannelloni: Cannelonit ovat suurehkoja putkimuotoisia pastoja, joiden sisään on tarkoituksena laittaa erilaisia täytteitä. Tämän vuoksi pastaputket ovat myös kohtuullisen paksuja

Capellini: “Pikku hiuksia”, käytännössä hyvin ohuita, pitkiä pastalankoja

Farfalle: Farfelle on perhosenmuotoinen pastalaji, joka on historiallisesti lähtöisin Pohjois-Italiasta.

Fusilli: Fusilli on kierteinen makaroni, joka kierremuotonsa ansiosta sitoo erityisen hyvin kastiketta itseensä.

Gnochi: Gnochit ovat ns. pastamykyjä jotka sisältävät usein myös perunaa. Mukaan voi olla leivottu muutakin.

Lasagne:  Pastalajin ohella on myös samanniminen pastaruoka, jonka kaikki varmaankin tuntevat. Litteitä isoja pastalevyjä.

Makaroni: Pieni ohut ja ontto makaroniputkilo on varsinkin suomessa tunnetuin pastamuoto.

Orecchiette: Orechiette on Apulian alueelta tuleva korvanmuotoinen pasta.

Penne: Penne on putkimainen vinoon leikattu pastamuoto. Sopii luontaisesti erityisesti kastikkeiden kanssa.

Spagetti: Spagetti on tunnetuimpia pastalajeja, jonka kaikki tunnistavat. Se on kirjaimellisesti käännettynä ohut nauhanpätkä.

Tagliatelle: Tagliatelle on litteä mutta leveähkö nauhamuotoinen pasta. Tagliatellä erityisen keskeinen asema Bolognan ruokakulttuurissa.

Tortellini: Tortellini on renkaan muotoinen täytetty pasta, joka lähtöisin Emilia-Romagnan alueelta.

(Lähde: Ruokatuokio)

Gluteeniton perunagnocchi

Gluteeniton De Cecco Gnocchi di Patate on valmistettu tuoreesta perunasta tehdystä perunasoseesta ilman gluteenipitoisia viljoja, mausta ja rakenteesta tinkimättä. Helppo ja nopea valmistaa!

Italialainen De Cecco on premium-pastakategorian markkinajohtaja maailmanlaajuisesti ja yksi Italian suosituimmista pastamerkeistä. Pastat ja perunagnocchit valmistetaan laadukkaista raaka-aineista uniikein valmistusmenetelmin, mikä takaa että tuotteetovat ominaisuuksiltaan omaa luokkaansa.

Tilaa perunagnocchit tästä helposti kotiovellesi!

De Cecco - Italialaiset kuivapastat taitaen vuodesta 1886

Laadukkaat italialaiset De Cecco -pastat valmistetaan taitaen Abruzzon alueella, Majellan vuorten rinteessä Fara San Martinossa. Mineraalinen vuoristovesi yhdistettynä huolellisesti valikoituun ja ammattitaidolla jauhettuun, laadukkaaseen durumvehnään, muotoilu pronssisuuttimin sekä hitaasti kuivattaminen takaavat, että pastat ovat ominaisuuksiltaan omaa luokkaansa. Keitetyssä pastassa on hyvä, napakka purutuntuma ja kastike kuin kastike imeytyy pronssisuuttimen karhentamaan pastan pintaan täydellisesti. Pasta säilyttää keitettäessä niin rakenteen, värin kuin muotonsa.

Italialainen De Cecco on premium-pastakategorian markkinajohtaja maailmanlaajuisesti ja yksi Italian suosituimmista pastamerkeistä. De Cecco -pastaa myydään yli 100 maassa.

Pasta Mancini - laadukas pasta Marchen maakunnasta

Mancinin perhetila sijaitsee Marchen maakunnassa, Italian itäosassa, ja tuottaa kuivattua pastaa, joka on tehty ainoastaan perheen omalta tilalta korjatusta durumvehnästä. Perheen uusi, moderni  pastatehdas sijaitsee Monte San Pietrangelli -kukkulan huipulla.

Durumvehnää kasvatetaan ympäri Italiaa, mutta on erittäin harvinaista löytää tuottaja, joka omalla tilallaan kasvattaa vehnän, muuttaa sen pastataikinaksi ja muotoilee siitä useita erilaisia, herkullisia pastamuotoja, kaikki omalla tilalla ja tilalla sijaitsevassa pastatehtaassa.

Mancinin pastatuotteissa käytetään ainoastaan ensiluokkaista, kolmen eri lajikkeen (Levante, San Carlo ja Ariosto), itseviljeltyä Durumvehnää. Massimo Mancini on kehittänyt tuotantomenetelmän, jolla voidaan säilyttää ja korostaa durumvehnän ainutlaatuisia ominaisuuksia ja joka tuottaa maukasta ja miellyttävää pastaa ja joka on ennenkaikkea purutuntumaltaan ensiluokkaista. 

Rummo pastat jo vuodesta 1846

Italialaisen Rummo-pastan juuret ulottuvat vuoteen 1846, jolloin Antonio Rummo perusti myllyn Beneventon maakuntaan. Rummon korkealaatuiset raaka-aineet, durumvehnä ja lähdevesi, sekä huippuunsa viritetty valmistusprosessi takaavat pastan valmistuksen helppouden ja vaivattomuuden niin koti- kuin suurkeittiössäkin. Rummo on aina al dente, sillä se on kiinteä, hyvin keittämistä kestävä ja muotonsa jopa seuraavaan päivään säilyttävä pasta. Rummon proteiinipitoisuus on markkinoiden korkein: 14,5 %. Lisäksi Rummo on ainoana pastana maailmassa saanut italialaisen kokkiliiton, Federazione Italiana Cuochin, laatumerkinnän.

Rummolla on myös gluteenittomia pastoja, jotka ovat saaneet käyttäjiltään paljon kiitosta mm. siitä, että niiden koostumus säilyy hyvin keitettäessä. Pääraaka-aineina on riisi- ja maissijauhot. Rummon valikoimissa on lisäksi kaksi gluteenitonta pastakastiketta.

.

Jaa artikkeli: