Toggle Nav

Ajankohtaista

Arjen pelastajat, eli mitä Anu kokkaa usein

Rönnin keittiössä valmistuu päivällinen koko perheelle päivittäin. Anu tilaa ruuat kerran viikossa Kauppahalli24:stä, jolloin koko viikon ruokatarpeet löytyvät kaapeista.

Koska asumme taajama-alueen ulkopuolella, on lähimpään kauppaan matkaa yli kymmenen kilometriä. Hoidamme siis aina viikon ruokatilauksen kerralla, jotta kaikki tarpeellinen löytyisi viikon kokkauksiin kaapeista, eikä täydennysretkiä tarvitsisi tehdä.
Olen innovatiivinen ja luova kokkaaja ja pidän ruuanlaitosta. Työpäivän jälkeen kokkaaminen on kuin liikemeditaatiota, sarja mekaanisia toimintoja, joiden aikana ehtii nollata pään ja nauttia tekemisestä.

Syömme kasvispainotteista ruokaa, ja käytänkin runsaasti erilaisia kasviproteiineja. Vakkariruokiin kuuluu Quorn-wokki, kanapasta, uunijuurekset kookosriisin kanssa, kalakeitto, erilaiset sosekeitot, pyttipannu perunasta, punajuuresta ja quornista, kasvismakaronilaatikko, johon käytän yleensä nyhtökauraa ja tomaattipasta. Välillä taion ruuan kaikesta, mitä sattuu löytymään, ja jokainen kokoaa sitten kulhoonsa haluamansa annoksen.
Lisukkeina käytämme lähes aina hapankaalia, ja sitä todella menee meillä useampi purkillinen viikossa, koska se maistuu kaikille. Kurkkua, tomaattia, omien kanojen munia, etikkapunajuuria ja hummusta nähdään pöydässämme myös viikottain.
Koko perheen herkku on fajitas- kokoelma, mutta se on enemmän perjantain tai lauantain herkkua, samoin kuin itse tehty pitsa ja uuninachot.

Tehdessäni ruokatilausta mietin aina myös säilyvyyttä ja siksi työnnän aina osan kanasuikaleista, Quornit ja leipää pakastimeen.
Ruokaa pyrin aina tekemään niin paljon, että me aikuiset saamme vielä seuraavaksi päiväksi lounaan samasta setistä.

Rönnin pähkinäinen Quorn-Wokki

Katso Rönnin pähkinäisen Quorn-wokin resepti: www.kauppahalli24.fi/reseptit#/pid/21793/cat/309

Tilaa Anun arjen pelastajat helposti kotiovellesi:

.

Jaa artikkeli: