Jasminin karjalanpiirakat
Markkinointitiimin Jasmin veresti kotiseututaitojaan ja leipoi karjalanpiirakoita. Taikinan voi halutessaan tehdä kokonaan ruisjauhoista, tässä ohjeessa ruisjauhoihin on sekoitettu vähän vehnää. Valion Kiehu maitojuoma helpottaa puuron keitossa, kun maito ei pala niin helposti pohjaan.
Karjalanpiirakat
Noin 15 piirakkaa
VALMISTUSAINEET
Riisipuuro
- 8 dl Valio Kiehu maitojuomaa
- 2 dl puuroriisiä
- 1 tl suolaa
Taikina
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl vettä
- 1 rkl öljyä
Voiteluun
- voisulaa
VALMISTUSOHJE
1. Keitä riisipuuro kattilassa ja laita se jäähtymään.
2. Sekoita taikinan jauhot ja suola, lisää lopuksi vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
3. Kauli taikina noin 3 mm paksuksi levyksi.
4. Painele levystä mukilla tai lasilla ympyröitä.
5. Ohenna ympyrät pulikalla soikioksi. Muista suojata soikiot kelmulla, jotta ne eivät kuiva.
6. Levitä riisipuuro soikion keskelle, jätä reunoille taittovaraa.
7. Nosta reunat puuron päälle ja rypytä piirakat.
8. Ripottele uunipellille ruisjauhoja, leivinpaperia ei kannata käyttää, sillä se voi syttyä palamaan.
9. Paista piirakat noin 300 asteessa 12 minuuttia.
10. Sivele päälle voisulaa.