Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Toggle Nav

Jasminin karjalanpiirakat

Markkinointitiimin Jasmin veresti kotiseututaitojaan ja leipoi karjalanpiirakoita. Taikinan voi halutessaan tehdä kokonaan ruisjauhoista, tässä ohjeessa ruisjauhoihin on sekoitettu vähän vehnää. Valion Kiehu maitojuoma helpottaa puuron keitossa, kun maito ei pala niin helposti pohjaan. 

Karjalanpiirakat

Noin 15 piirakkaa

VALMISTUSAINEET

Riisipuuro

  • 8 dl Valio Kiehu maitojuomaa
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 tl suolaa

Taikina

  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 rkl öljyä

Voiteluun

  • voisulaa

VALMISTUSOHJE

1. Keitä riisipuuro kattilassa ja laita se jäähtymään.

2. Sekoita taikinan jauhot ja suola, lisää lopuksi vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

3. Kauli taikina noin 3 mm paksuksi levyksi.

4. Painele levystä mukilla tai lasilla ympyröitä.

5. Ohenna ympyrät pulikalla soikioksi. Muista suojata soikiot kelmulla, jotta ne eivät kuiva.

6. Levitä riisipuuro soikion keskelle, jätä reunoille taittovaraa.

7. Nosta reunat puuron päälle ja rypytä piirakat.

8. Ripottele uunipellille ruisjauhoja, leivinpaperia ei kannata käyttää, sillä se voi syttyä palamaan.

9. Paista piirakat noin 300 asteessa 12 minuuttia.

10. Sivele päälle voisulaa.

.