Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

JOTAIN MAUKASTA - BLOGISSA:

Pippuripihvi ja tikkuperunat

Pippuripihvi

Jotain Maukasta - blogin Mari kokeili verkkoruokakauppaamme ja ihastui Reinin lihoihin! Niiden innoittamana syntyi pippuripihvi ja tikkuperunat, suosittelemme!


Tarvitset:

600g Reinin lihan sisäfilettä

Maldon-suolaa

Kokonaisia rosepippureita

Kokonaisia mustapippureita

Tuoretta rosmariinia

Pari valkosipulinkynttä


Tikkuperunat:

Isoja, kiinteitä erunoita n.1,5 kpl per syöjä

Ruokaöljyä

Maldon-suolaa

 

Tee näin:

Ota pihviliha huoneen lämpöön vähintään 3-4 tuntia ennen ruoanlaittoa. Poista muovi, leikkaa liha pihveiksi ja laita lautaselle lämmittelemään.

Murskaa morttelissa pari kolme ruokalusikallista pippureita. Suolaa pihvit molemmin puolin. Kaada pippuriseos lautaselle ja painele pihvin reunat kauttaaltaan pippuriseokseen. Jätä pihvit odottamaan valmistamista.

Valmista ensin tikkuperunat. Kuori perunat ja leikkaa ne tulitikun paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut kylmään veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi. Kaada vesi pois ja kuivaa siivut huolellisesti. Leikkaa ne sen jälkeen pitkiksi, tulitikkumaisiksi tikuiksi. Kuivaa vielä kertaalleen. Kuumenna runsaasti ruokaöljyä wokissa tai isolla, syvässä pannussa ja friteeraa tikut kolmessa osassa kuumassa öljyssä. Tikut kypsyvät noin 5 minuutissa superrapeiksi, sipsien makuisiksi herkuiksi. Kun tikut ovat kypsiä, nosta ne talouspaperin päälle valumaan ennen laittamista tarjoiluastiaan.

Kun laitat viimeisen satsin tikkuperunoita öljyyn, niin kuumenna myös pannu pihveille, laita pannulle reippaasti voita ja hieman oliiviöljyä, pari rosmariinin oksaa sekä valkosipulisiivuja. Kun pannu on kuuma, paista pihvit, n. 2-3 minuutttia per puoli. Siirrä pihvit vielä hetkeksi folioon. Näin saat juuri sopivan roseesisuksista, mureaa lihaa. Viimeistele tikkuperunat suolaamalla ne sormisuolalla. Laita perunat erilliseen tarjoiluastiaan tai kasaa jokaiselle omat annokset suoraan lautaselle. Alimmaiseksi perunoita, päälle mehevä pihvi ja koristeeksi pieni rosmariinin oksa.

Juomaksi? No, kyllä se tuhti ja maukas punaviini nyt kaivetaan esiin. Itse testasin Baron De Leyn uutta vuosikertaa ja se soljui kurkusta alas kuin laulu. Myös joku tiukempi italialainen sopii hyvin, kunhan muistat antaa viinin hengittää decanterissa pitkään.

Noin. Taas kerran se tuli todettua, että pihvi, perunat ja punaviini, aika oiva yhdistelmä!

 

Hyviä kokkailuhetkiä toivottaa

Jotain maukasta-Mari

 

Lue Jotain maukasta-blogista Marin kokemuksista verkkokaupassamme!

 

Jotain maukasta on ruokaentusiastin ja viininystävän maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Blogi on syntynyt rakkaudesta ruokaan ja intohimosta nautiskeluun. Blogissaan Mari jakaa elämyksiä ruoasta, kokemuksia viinistä ja ajatuksia elämästä. Twistillä, mutta turhaa pingoittamatta.