Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Taivaalliset kaalikääryleet

Kaalikääryleet

Tarvitset:

pieni keräkaali

nokare voita

1 sipuli

muutama valkosipulinkynsi, tai 1 yksikyntinen

6,5 dl vettä

1,5 dl puuroriisiä

500g jauhelihaa

1 kasvisfondi

1/2 dl siirappia

2 rkl worcester-kastiketta

1 tl suolaa

ripaus valkopippuria

2 dl kuohukermaa, muutama rkl siirappi


Tee näin:

Koverra kaalista kanta ja laita se kokonaisena kattilaan veteen kiehumaan. Anna kiehua, kunnes päällimmäiset lehdet ovat pehmenneet ja irrota sitten lehtiä pinnalta pikkuhiljaa. Jonkinlaiset pihdit ovat kätevä apuväline! Aseta kaalinlehdet esim. talouspaperin päälle kuivumaan. Monesti aivan uloimmat lehdet ovat hiukan repaleisia ja sisimmät liian pieniä kaalikääryleisiin – ne voi silputa täytteen joukkoon.

Samalla valmistuu täyte:

Sulata nokare voita kasarissa ja laita sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää sitten vesi sekä puuroriisi. Anna porista rauhassa noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Täytteestä saa tulla aika puuromaista, että kääryleet pysyvät kasassa.

Lisää kasvisfondi, siirappi ja muut mausteet. Sitten käärimään. Laita kaalinlehden keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä, käännä lehden kaikki sivut keskelle siten, että muodostuu napakka paketti ja käännä kääryle ylösalaisin, että reunat jäävät alle.

Lado kääryleet uunivuokaan (mahdollisimman isoon!). Sivele kääryleiden päälle hiukan siirappia ja puolet kermasta. Lisää loppu kerma paiston puolivälissä. Paista uunissa 180 asteessa 1,5 tuntia.

Nautiskele muusin tai uusien perunoiden ja tietysti puolukkahillon kanssa. Aah!