Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Toggle Nav

Kaisan Risotto Primavera eli keväinen parsarisotto

Jos markkinointitiimissä työskentelevän Kaisan pitäisi valita suosikki sesonkikasvis, hän valitsisi parsan. Parsakausi tarkoittaa kevättä ja kevät on tietenkin lupaus tulevasta kesästä. Kevään ja parsojen kunniaksi Kaisa halusikin jakaa kanssamme ajankohtaisen parsarisotto Risotto Primavera -reseptin.

Tiesittekö, että primavera on italiaa ja tarkoittaa kevättä?

Risotto Primavera eli keväinen parsarisotto on sekä maukas että kaunis! Se on helppo ja nopea ruoka valmistaa, mutta oikean koostumuksen ja kauniin vihreiden kasvisten saavuttaminen vaatii pari niksiä. Kauniit parsan päät paahdetaan erikseen. Valmiiksi pilkotut ja mitatut raaka-aineet sekä lieden äärellä valppaasti nesteen haihtumista tarkkaileva kokki takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Risotto Primavera

2–3 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 1 nippu parsaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 ml kasvislientä
  • 2,5 dl valkoviiniä tai kahden sitruunan mehu
  • 3 dl risottoriisiä
  • 50 g parmesaania
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • hyppysellinen suolaa sekä pippuria

VALMISTUSOHJE

Esivalmistelut:

Ota pakastehernepussi sulamaan huoneen lämpöön noin tuntia ennen kokkailujen aloitusta.

  1. Pilko parsat ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Ota parsojen nuppupäät talteen erilliseen astiaan.
  2. Kuullota salotti- ja valkosipulit kattilassa korkealla lämmöllä.
  3. Lisää mukaan risottoriisi ja kuullota sekoitusta vielä parin minuutin ajan.
  4. Kaada valkoviini tai sitruunamehu mukaan koko ajan sekoittaen. Laske lieden tehoa tarvittaessa.
  5. Kun neste on haihtunut lisää mukaan kolmannes kasvisliemestä. Anna nesteen jälleen haihtua ja lisää toinen kolmannes kasvisliemestä mukaan. Toista tämä vielä kolmannen kerran.
  6.  Lisää mukaan pilkotut parsan varret sekä pakasteherneet ja viimeistele maku suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa lisää hapokkuutta sitruunasta.
  7. Paahda erilleen jätetyt parsan päät pannulla pienessä määrässä öljyä.

  8. Viimeistele annokset paahdetuilla parsan päillä sekä parmesaanilastuilla.

.