Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Toggle Nav

Jasminin karitsapyörykät

Markkinointiosastomme Jasmin inspiroitui pääsiäisestä ja karitsan jauhelihasta. Hänen pääsiäisbravuurinsa on karitsapyörykät valkosipulikermaperunoiden kera! NAM!

Karitsan jauhelihasta syntyy maailman parhaat pyörykät!
Kokkaa lisukkeeksi 
valkosipulikermaperunoita, niin helposti valmistuva pääsiäisruoka on valmis. Tarjoile raikkaan salaatin kera. Maistuu taatusti perheen pienimmillekin!

Karitsapyörykät

4 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nokare voita
  • 0,5 dl korppu- tai pankojauhoja tai kaksi palaa vaaleaa leipää murusteltuna
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • n. ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna

VALMISTUSOHJE

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää nokare voita pannulle ja
    kuullota. Sekoita samalla korppujauhot kermaviilin ja anna turvota hetki.
  2. Yhdistä karitsan jauhelihaan kuullotetut sipulit, kermaviiliseos ja kananmuna.
    Mausta suolalla, mustapippurilla ja mintulla. Sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile seoksesta pyöryköitä.
  4. Paista pannulla, kunnes pyörykät ovat ruskistuneet.

Valkosipulikermaperunat

4–5 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 1 kg perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 dl ruokakermaa

VALMISTUSOHJE

  1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori sipulit. Leikkaa sipulista ohuita renkaita. Hienonna valkosipulit veitsellä
    pieneksi murskaksi.
  3. Voitele uunivuoka ja lado perunat sekä sipulit kerroksittain. Ripottele väliin
    suolaa ja mustapippuria.
  4. Kaada lopuksi kerma perunoiden päälle. Paista perunoita 200-asteisessa
    uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Voit suojata
    perunoita tarvittaessa foliolla, mikäli pinta alkaa tummua liikaa.
.

Juurella leivottua

Jasmin on vapaa-ajalla intohimoinen juurileipuri.

Hän jakaa leipomuksiaan Instagramissa @juurellaleivottua tilin kautta. Leivonnassa Jasmin suosii luomujauhoja ja hänen tuotoksiaan on jaettu myös Luomun tarinan -somekanavilla. Juurileivonnasta kiinnostuneiden kannattaa ottaa tili seurantaan tästä.