Toggle Nav

Mukava vain olla kotona perheen kanssa

Halkivahan asuntoalueen läpi kiemurtelee tie. Vastaan tulevista autoista nousee käsi iloiseen tervehdykseen. Lapsia näkyy leikkimässä lähes joka pihassa. Tien päässä asuu Bentaiebin perhe. Kuudesluokkalainen Lili on leiponut muffinseja koulun jälkeen. Viisivuotias pikkusisko Frida kärttää jo malttamattomana milloin saa ottaa. ”Keskiviikko on meidän perheen lepoilta. Kaikkina muina arkipäivinä pitää olla jossakin harrastuksessa jonakin kellonlyömänä”, kertoo perheen äiti Heidi. Jokaisella kolmella lapsella on oma harrastuksena ja viikonloput vietetään usein Puumalan mökillä. Arkeen haetaan helpotusta. On mukava vain olla kotona perheen kanssa.

Heidi näki viime syksynä Kauppahalli24:n mainoksen facebookissa ja on siitä lähtien tilannut ruokaostokset viikoittain kotiovelle. ”Ei se kyllä ole nautinto lähteä kauppaan näiden lasten kanssa. Se on äkkiä tunti – pari kun vierähtää ja heräteostoksia on kärry täynnä”, tuskailee Heidi.

Tekstari laittaa koululaiset töihin puolen tunnin tarkkuudella

Heidi on ollut tyytyväinen Kauppahalli24:n palveluun. ”Aluksi vähän epäilytti, kun ei pääse itse hiplaamaan omenoita ja tomaatteja”, myöntää Heidi ja toteaa, ettei ikinä ole ollut mitään ongelmaa laadun suhteen. Kaikki on ollut tuoretta ja laadukasta, pakasteet umpijäässä.

Heidi tilaa ostokset useimmiten iltapäivän ensimmäiseen aikaikkunaan. Toimitusaamun tekstiviesti tarkentaa kuljetuksen aikataulun puolen tunnin tarkkuudella. ”Tekstari on aivan loistava! Ohjeistan isommat lapset sen mukaan ottamaan ostokset vastaan. Pienet vastuut ovat lapsille hyväksi ja itse on ihana tulla kotiin, kun jääkaappi on täynnä ruokaa. Viime perjantainakin meillä alkoi viikonlopun vietto tasan kello 16:10”, vinkkaa näppärä perheen äiti. Myös perheen viisivuotias Frida on päässyt kerran kuittaamaan ostokset. ”Aika jännä juttu pikkutytölle se päätelaite. Mukavia kuljettajia teillä on, oikein hyvää asiakaspalvelua ja pelisilmää”, Heidi kiittelee.

Kannattaa ottaa kerran hetki aikaa, niin säästää jatkossa paljon

Viikon ruokaostosten suunnittelu vaatii vain vähän viitseliäisyyttä. Heidin mielestä se kannattaa; ”kun otan hetken aikaa ja mietin valmiiksi mitä syödään minäkin päivänä, säästän paljon aikaa ja vaivaa, mutta myös rahaa kun turhat heräteostokset ja jatkuva kaupassa ravaaminen jää pois.” Heidi haluaa tarjota lapsille terveellistä ja monipuolista ruokaa. Myös Kauppahalli24:n viikon reseptivinkit on otettu käyttöön. ”Reseptivinkeissä on hyvä, kun tuotteet on valmiiksi siinä vieressä. Omiin perusruokiin on kiva saada uusia ideoita. Viimeksi tekemäni kukkakaalikeitto ei kylläkään ollut perheen pienempien mieleen, mutta en vielä luovuta”, nauraa Heidi.

”Pyrin tilaamaan aina kerralla paljon, jotta ei tarvitse lähteä kesken viikon kauppaan lisäostoksille. Monissa tuotteissa hintakin on halvempi, kun tilaa useamman paketin kerralla”, järkeilee Heidi. Leipää tilataan aina hätävaraksi pakastimeen.

Kiireinen arki on rauhoittunut

”Hyvää ruokaa sieltä tulee”, kuuluu eteisestä, kun perheen isä Malik saapuu töistä kotiin. ”Kotiin toimitus sopii meille loistavasti, ei tarvitse lähteä ostoshelvettiin pyörimään. Kaikki on ollut viimeisenpäälle ja mökille lähtökin helpottuu”, lisää Malik ja kehuu kuinka kiireinen perhe-elämä on rauhoittunut mukavasti.

Bentaiebin perheeseen kuuluu Heidi 35 kirjanpitäjä, Malik 41 varatoimitusjohtaja, Vili 13, Lili 12 ja Frida 5.