Toggle Nav

Hyvinvointia kasviksista

Luomuraaka-aineista valmistettu kasvisruoka on Marika Borgille yksi hyvinvoinnin peruspilareista. Ruokahuolto toimii, kun Kauppahalli24 toimittaa tuoreet raaka-aineet kotiovelle.

Tehosekoitin hurisee Marika Borgin keittiössä. Hän kaataa vihreän juoman laseihin.

-Tällaista terveellinen ruoka on parhaimmillaan. Yksinkertaista, herkullista ja värikästä!

Marika on puhunut hyvinvoinnin ja kasvisruoan puolesta jo 45 vuotta. Hän on toiminut hyvinvointilehden päätoimittajana, kirjoittanut aiheesta kirjoja ja kouluttanut. Hän jakaa vinkkejä hyvään oloon myös blogissaan.

Marika valmisti kasvisruokaa jo parikymmentä vuotta ennen, kuin se alkoi olla valtavirtaa. Kasvikset ja luomuruoka ovat hänelle edelleenkin yksi hyvinvoinnin peruspilareista.

- Itse asiassa tuoreet, laadukkaat kasvikset ja luomutuotteet saivat minut palaamaan Kauppahalli24:n asiakkaaksi. Olen uudelleenvirittänyt palvelun pitkän tauon jälkeen, ja olen todella tyytyväinen.

- Luomutuotteiden valikoima on laajentunut valtavasti ja saan ne nyt keskitetysti yhdestä paikasta. Luomua on myös usein tarjouksessa, mikä tietysti ilahduttaa sen suurkuluttajaa.

Takuulla tuoretta

Paljon kasviksia, hedelmiä ja juureksia käyttävälle tuotteiden tuoreus on tärkeä juttu. Kauppahalli24:n tarjoama tuoreustakuu on osoittautunut lupauksensa veroiseksi. Kun tuotteet hankitaan vasta tilausten mukaan ja toimitetaan oikeassa lämpötilassa, saapuu kotiovelle laadukkaita raaka-aineita.

- Laadun lisäksi kivaa on tietysti se, että ostokset tulevat kotiovelle ilman, että niitä tarvitsee itse raahata, Marika nauraa.

Marika toteaa, että Kauppahalli24 sopii myös menevälle ja paljon matkustavalle.

- Tilauksen voi tehdä ennakkoon sopivaan hetkeen tai vaikka reissun päältä. Matkan jälkeen on mahtavaa saada tuoreet ostokset kotiin, ja keskittyä muihin asioihin, kuin kaupassa käyntiin.

Rauhassa suunnitellen

Kotona työskennellessään Marika valmistaa päivittäin lämpimän lounaan. Myös hyvinvointikoulutuksia pitäessään hän pakkaa mukaan omat eväät.

- Tällä tavoin saan syödä sitä, mitä haluan. Ja pidän kokkaamisesta, se on ihanaa! Koen itseni myös etuoikeutetuksi, kun saan tehdä terveellistä ruokaa. 

Suunnitelmallisuus auttaa usein kahdelle tai useammalle kokkaavalle Marikalle. Hän suunnittelee useamman päivän ateriat ennakkoon ja tilaa tuotteet sen mukaan.

- Suunnittelemalla ehdin rauhassa miettiä, mitä tarvitsen. Samalla voin katsoa, mitä kaapista puuttuu ja täydentää varastoja todellisen tarpeen mukaan. Ruoan laittaminenkin nopeutuu ja helpottuu, kun ateriat on pohdittu valmiiksi ja raaka-aineet ovat kotona.

Marika muistuttaa, että ennakkoon suunnittelu voi myös parantaa omia ruokailutottumuksia ja niitä on helpompi noudattaa. Myös heräteostokset vähentyvät.

- Kun verkosta tilatut ostokset tulevat kotiovelle, ja suunnitelmat ruokailuun ovat valmiina, ei kauppaan tarvitse lähteä nälkäisenä. Siitä ei yleensä seuraa mitään hyvää, hän nauraa.

Marikan kolme syytä tehdä ruokaostokset Kauppahalli24-verkkokaupasta

  1. On aikaa harkita, mitä ostaa.
  2. Laaja ja laadukas luomutuotteiden valikoima.
  3. Saa tuotteet suoraan kotiin sen sijaan, että itse raahaisi painavia ostoskasseja.
Katso Marikan suosittu Vihersmoothien ohje tästä: www.kauppahalli24.fi/reseptit#/pid/19174/cat/309

Kuka?

  • Marika Borg, asuu Espoossa.
  • Hyvinvoinnin huippuasiantuntija.
  • Perheeseen kuuluvat kaksi aikuista lasta, 6 lastenlasta, miesystävä ja isovillakoira Valo.
  • Aiemmin ruokaostoksiin käytetyllä ajalla: Voi tehdä ostokset helposti ja vaivattomasti kotona.
  • Fiilis, kun saan ostokset kotiovelle: Kuinka kätevää!