Toggle Nav

Hyvää tekevä ruoka

Ruoka-alan yrittäjä Tuulia Järvisen päivät kuluvat hyvää tekevien reseptien ja konseptien parissa. Arki rullaa, kun perheen ruokasuunnitelma on tehty valmiiksi ja ruoat tilataan kotiovelle.

- Nyt muistan! Vaahteramäen Friida-ulkokanojen munat saivat minut aikoinaan kokeilemaan Kauppahalli24:n palvelua, Tuulia Järvinen huudahtaa.

Kattavan ja laadukkaan perusvalikoiman lisäksi juuri erikoisempien tuotteiden hyvä saatavuus oli yksi syy siihen, miksi Kauppahalli24 kantaa nyt ruokaostokset Tuulian kotiin lähes viikoittain.

- Kauppahalli24 yhdistää loistavasti sekä marketin ja että erikoiskaupan valikoimat.

Myös luomu on kasvispainotteista ruokavaliota noudattavalle perheelle tärkeä tuoteryhmä.

- Luomusitruuna, lehtikaali ja avokadot ovat ruokakassimme perustarvikkeita. Ja mikä parasta, saan luomukvinoan, linssien ja papujen lisäksi klikattua ostoskoriini muun muassa Adukin kuivattuja luomupersimoneja. Ne ovat koko perheen suosikkeja, Tuulia nauraa.

Silloin tällöin perheen lautasilta löytyy myös lihaa. Tuolloin on tärkeää, että eläintä on kohdeltu hyvin ja se on saanut elää lajilleen tyypillisen elämän.

- Ajattelemme lihaa enemmän luksustuotteena, kuin perusraaka-aineena. Kauppahalli24:llä on hyvä valikoima pientuottajien luomulihaa ja myös esimerkiksi hirven jauhelihaa, jota on vaikea saada muualta.

Ruokasuunnittelu pelastaa arjen

Arjen ruokasuunnittelu on perheessä askeleen pidemmällä kuin monilla muilla, sillä myös lapsen päivähoitoon viedään omat eväät. Yrittäjäperheen päivät ovat hektisiä ja arjessa suositaan nopeita, helppoja ja terveellisiä reseptejä.

- Viikonloppuisin voimme herkutella vaikka itse tehdyllä pitsalla, mutta arkena pyrin siihen, että ateriamme sisältäisivät 500-800 grammaa kasviksia, hedelmiä ja marjoja joka päivä.

- Erilaiset linssi- ja kasvissosekeitot ovat myös ruokia, joita teemme usein. Aivan ihana, täyteläinen ja ravitseva kerma keitoille syntyy kun 100 g liotettuja cashewpähkinöitä ja 1,5 dl kylmää vettä soseutetaan tehosekoittimessa pehmeäksi cashewkermaksi, Tuulia vinkkaa.

Arki rullaa ja perhe pysyy tyytyväisenä, kun aikataulut ja ruokasuunnitelmat ovat reilassa. Suunnitelmien tekeminen on Tuulialle luontevaa, sillä hän tekee niitä työkseen myös muille.

- Kokoan viikon ateriat listaan, jonka mukaan on näppärää tehdä tilaus Kauppahalli24:een. Tiistaisin kotiovelleni sitten saapuu ostoskassi, joka on täynnä ihania, tuoreita tuotteita viikon eri päiville.

Hyvä ruoka kuuluu kaikille

Samaa innostuneisuutta ja arvostetuksi tulemisen tunnetta Tuulia haluaa tarjota myös yritystensä kautta. Yksi niistä on suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä tukeva yhteiskunnallinen yritys Venner, jossa yhtenä yhteistyökumppanina on myös Kauppahalli24.

- Hyvinvoinnin epätasainen jakautuminen on suuri haaste, joka ei ratkea itsekseen. Vennerin tavoitteena on se, että hyvä ja ravitseva ruoka kuuluisi kaikille varallisuudesta riippumatta.

Valitut perheet ovat lähtökohtaisesti motivoituneita kokeilemaan uudenlaista auttamisen mallia ja kokkaamaan ruokakassin mukana tulevia kasvisruokareseptejä.

- Mukaan auttamaan pääsee muutamalla klikkauksella. Kauppahalli24 pakkaa ja kuljettaa ostokset avustettaville perheille samoin, kuin muillekin asiakkailleen.

Yhdestä kokonaisesta Venner-ruokakassista syntyy 42 ateria-annosta. Mukana on myös kilo hedelmiä, oliiviöljyä sekä vahvaa D-vitamiinia.

- Saamme paljon palautetta siitä, että osa resepteistä jää heti vakituiseen käyttöön. Se on upeaa, sillä näin voimme monipuolistaa perheiden ruokavaliota ja opettaa ruoka-apua tarvitsevia kokkaamaan hyvää ja ravitsevaa ruokaa.


Kuka?

  • Tuulia Järvinen, asuu perheineen Helsingissä.
  • Ruoka-alan yrittäjä, elintarviketieteiden maisteri ja bloggaaja ja yhteiskunnallinen yrittäjä, Vennerin perustajajäsen
  • Perheeseen kuuluvat 3-vuotias tytär ja yrittäjä-puoliso.
  • Aiemmin ruokaostoksiin käytetyllä ajalla: Syö paremmin ja suunnitelmallisemmin
  • Fiilis, kun saan ostokset kotiovelle: Innostunut!

Tuulian kolme syytä tehdä ruokaostokset Kauppahalli24-verkkokaupasta

  1. Kauppahalli24 yhdistää marketin ja erikoiskaupan laajalla valikoimallaan.
  2. Kotimaisen riista- ja luomulihan saatavuus on hyvä.
  3. Ostosten tekeminen on sujuvaa ja helppoa.