Toggle Nav

Ostamme luomuruokaa ja kotimaista aina kun mahdollista

Kannattaa kokeilla: Viikottainen ruokatoimitus antaa aikaa arjen muihin menoihin ja perheen tärkeisiin juttuihin.

Järvenpääläisten Sanna ja Konsta Lehden jääkaappi täyttyy viikon ruoista joka tiistai. ”Mahdollisimman puhdasta ja mielellään kotimaista ruokaa”, graafinen suunnittelija Sanna Lehti toteaa, millaista ruokaa hän tilaa ruokaverkkokaupasta. ”Haluan ostaa ilman keinotekoisia torjunta- ja lisäaineita kasvatettua ruokaa. Siksi valitsen luomua aina kun on mahdollista.”

"Ihan turhaan mietin ja pohdin pitkään, vaikka moni ystävä oli suositellut ja kehunut Kauppahalli24:ää. Nyt en jättäisi mistään hinnasta viikon tilausta väliin, niin paljon se helpottaa meidän arkea."

Puhtaus on puoli ruokaa, maku se toinen

Perheen ruokalautaselta löytyy usein kasvispainotteista ruokaa. Tofurisotto uppoaa lasten suuhun aivan yhtä hyvin kuin luomunakit tai luomujauhelihasta tehty lihamakaronilaatikko. ”Avokadopasta on ihan parasta!”, huudahtavat nelivuotias Martta ja seitsemänvuotias Okko kuin yhdestä suusta Sanna-äidin pilkkoessa luomuavokadoja.

Puhtauden lisäksi Sanna arvostaa monen luomutuotteen makua. ”Etenkin pähkinät ja kotimaiset porkkanat maistuvat luomuna niin maukkailta!”, Sanna toteaa. ”Ja reilun kaupan tummapaahtoinen luomukahvi”, komppaa viereltä aviomies Konsta.

Luomuvalikoiman laajuus ilahduttaa

Sanna kertoo saavansa lähes kaiken haluamansa luomulaatuisena Kauppahalli24:n valikoimasta, on kyse sitten tomaateista, kahvista, lihasta, pavuista, pähkinöistä tai öljystä. ”Pakko on myös todeta, että suoraan tuottajilta tulevat salaatit ovat niin hyviä ja säilyvät tuoreina pitkään!”

Luomutuotteiden lisäksi Sanna on ollut todella tyytyväinen Kauppahalli24: n kaloihin. Hän oli aiemmin kasvissyöjä, mutta on nyt lisännyt kalan ruokavalioonsa. ”Kalatukku E. Erikssonin tuoreeltaan fileoima kala on aina erittäin laadukasta, ja sen kyllä huomaa maussa!”

Lehden perheelle verkkoruokakaupasta tuli viikoittainen ostospaikka jo ensimmäisen kertakokeilun jälkeen.

Suunnitelmallisuus vapauttaa aikaa perheelle

Lehden perheen arkirutiinit ovat Kauppahalli24:n myötä muuttuneet täysin. Kaupassa nälkäisenä haahuilun sijaan perhe suunnittelee ja tilaa nyt viikon ruoat aina sunnuntaisin, kotiin ne tuodaan tiistaisin. ”On hienoa toimitusta odotellessa todeta jääkaapin olevan tyhjä, olemme siis käyttäneet kaiken”, iloitsee Sanna. Aiemmin kaupasta tuli ostettua vähän mitä sattui, ja usein osa pilaantui ennen kuin ne ehdittiin käyttää.

Sanna ja Konsta toteavat aikaa jäävän nyt enemmän muun muassa pyöräilyyn. Ekologisuutta arvostava perhe pyrkii kulkemaan lähialueella mahdollisimman paljon pyörillä, sitä varten on jopa hankittu isolla etulaatikolla varustettu tavarafillari. Sen kyydistä nauttii usein myös perheen kymmenvuotias mäyräkoira Teppo.

Kokeilu kannattaa

Etkö ole vielä koskaan kokeillut ruokien tilaamista kotiin? Sanna innostaa kokeilemaan, sillä aikaa vapautuu niin paljon muuhun! Tilauksen voi tehdä missä vain: työmatkalla junassa tai auton kyydissä istuessa. Ensimmäisen kerran jälkeen sinun tuotteesi nousevat etusivulle ja tilaaminen nopeutuu. Lehden perheelle verkkoruokakaupasta tuli viikoittainen ostospaikka jo ensimmäisen kertakokeilun jälkeen.

Ainut mikä Sannaa harmittaa on ettei ryhtynyt tilaamaan aiemmin. ”Ihan turhaan mietin ja pohdin pitkään, vaikka moni ystävä oli suositellut ja kehunut Kauppahalli24:ää. Nyt en jättäisi mistään hinnasta viikon tilausta väliin, niin paljon se helpottaa meidän arkea”.

Kotiinkujetus usein ilmaiseksi

Kuljetusmaksu tuntuu molempien mielestä todella kohtuulliselta. ”Sen sijaan, että itse lastaisin painavia maitopurkkeja kaupassa, autossa ja pihalla monta kertaa paikasta toiseen, hoitaa verkkoruokakauppa nyt ostostapahtumat puolestani ja kuljettaa ne vielä kotiin muutamalla eurolla, usein jopa ilmaiseksikin”. Kotiinkuljetuksen maksu riippuu ostoskorin loppusummasta ja aikaikkunan pituudesta.

Lehden perheeseen kuuluvat graafinen suunnittelija Sanna (37), arkkitehti Konsta (36), Okko (7), Martta (4) sekä mäyräkoira Teppo (10).