Toggle Nav

Missiona arjen helpottaminen

Ruuhkavuodet ovat erittäin tuttu konsepti Kauppahalli24:sen Hanna-Kaisa Riskulle. Hän on rämpinyt läpi arjen, jossa nälkäisten ja väsyneiden pienten lasten kanssa raahaudutaan ruokakauppaan ja kädet eivät mitenkään riitä kaikkeen. Nyt lapset ovat isoja, kotona asuu enää yksi kolmesta ja Hanna-Kaisan missiona on helpottaa muiden perheiden arkea, ja siinä samalla omaansa. ”Keskellä kiireisintä elämää, pitää muistaa olla armollinen itselleen. Jos aikaa vievät kauppareissut pystyy ulkoistamaan, niin hitsi vie – miksi niin ei tekisi? Kun arjessa on tarpeeksi lepoa, tasapaino säilyy ja ihminen on mukava itselleen sekä muille.”

Hanna-Kaisa kannustaakin miettimään, mikä on merkityksellistä juuri sinulle. Hän tsemppaa tekemään arjesta itselle sopivan ja ulkoistamaan mahdollisuuksien mukaan. Helppous vilisee Hanna-Kaisan vakiosanana ja juuri sitä Kauppahalli24 asiakkailleen tarjoaa.

En yritä luoda täydellistä arkea, vaan helpottaa sitä

Riskun vastuulla on Kauppahalli24:sen markkinointi. Hän vastaa yrityksen viestistä ja ilmeestä. Hanna-Kaisa haluaa kertoa kaikille yrityksen loistavasta asiakaspalvelusta ja korostaa erityisesti tuotteiden tuoreutta, sekä mahdollisuutta valita Kauppahalli24:sen kautta lähellä tuotettuja, pienempien yritysten tuotteita ja paljon luomua.

”Pientuottajien nostaminen esiin on meille hyvin tärkeää. Koen arvokkaaksi, että vapaa yksityisyrittäjyys ja kilpailu säilyy. Haluamme meidän palvelulla tähdätä ekologiseen toimintaan, kuljetusreittien suunnitelmia myöten. Sen lisäksi asiakaspalveluun panostetaan; chat toimii puolille öin asti ja esimerkiksi mahdollisten reklamaatioiden tekeminen on hyvin helppoa.”

Hanna-Kaisa tietää, että uuden asian aloittaminen, ei välttämättä ole helppoa. Täytyy ryhtyä toimeen, tuumailla miten verkkokauppa pyörii ja tutkailla löytyykö perheen suosikit suuresta valikoimasta. Alkuun käytetty aika kuitenkin palkitsee myöhemmin. Risku kannustaa ihmisiä tilaamaan isomman erän esimerkiksi kerran viikossa. Hän itse tilaa perheelleen perustarvikkeet niin, että ruokatoimitus saapuu viikonlopulle.

”Ihmiset ostavat kaupasta hyvin usein samoja tuotteita viikosta toiseen. Meidän järjestelmä oppii rutiinit ja asiakas itse oppii kuinka tilaus tehdään nopeasti. Tilaan meidän perheen vakiotuotteet kerran viikossa. Minimoin tällä tavoin kuljetuksen aiheuttamat päästöt ja toimitusmaksun. Jos käyn itse kaupassa viikolla, siellä menee maksimissaan 10 minuuttia. En voi koskaan tietää juoko teinimme maitoa viisi litraa viikon aikana, vai ei yhtään. Myös yllätysvieraita tulee toisinaan. En yritä luoda täydellistä arkea, vaan helpottaa sitä. Meille on tärkeää, että kaapista löytyy perustarvikkeet niin, että aina on jotain josta valmistaa hyvä ateria, eikä kauppaan tarvitse lähteä nälkäisenä ja kiireessä. ”

Samalla hinnalla ja paljon vähemmällä vaivalla

Hanna-Kaisa on oppinut suunnitelmallisemmaksi sekä huomannut, että hävikki on vähentynyt ja kauppaan ei hötkyillä, kun ajatukseksi on muodostunut syödä aina jääkaappi tyhjäksi. Nykyään Hanna-Kaisan arkea elävöittää lapsenlapset, Olivia ja Elias. Etätyö mahdollistaa Riskulle perjantain kävelyretken Olivian kanssa. Hanna-Kaisa kaappaa lattialla konttaavan Eliaksen syliin ja purkaa pöydälle juuri tullutta ruokalähetystä. ”Yritän tehdä perjantaisin työt kotitoimistollani. Pystyn silloin kätevästi vastaanottamaan jouhevalla aikataululla meidän viikon ruokatilauksen ja ennen kuin aloitan työt, vien naapurissa asuvan tyttärentyttären läheiseen kerhoon. Lapsista saa iloa ja valoa ja minulle on hyvin tärkeää kokea tuo 15 minuutin hetki Olivian kanssa rupatellen.”

Myös lapsenlapsille ruokakassien ovelle toimittaminen on tuttua puuhaa, Hanna-Kaisan tytär perheineen on Kauppahalli24:sen asiakas.

Me tehdään se työ, jonka olet tehnyt aiemmin itse

Hanna-Kaisa aloitti Kauppahalli24:ssa kolmantena työntekijänä vuonna 2012 ja nyt tiimi on kasvanut valtavasti. ”Meidän työpaikalla on hyvä tunnelma. Toimistolla meitä on parikymmentä, sisaryritykset ja yhteistyökumppanit keräilyssä ja kuljetuksissa työllistävät vielä enemmän. Minulle on tärkeää, että ihmiset oivaltavat meidän työllistävän vaikutuksen. Me tehdään se työ, jonka olet tehnyt aiemmin itse.”

Työ tuntuu Hanna-Kaisasta merkitykselliseltä ja hän suhtautuu siihen intohimolla. ”Saan valtavat kiksit, kun kuulen asiakkaiden olevan niin tyytyväisiä meidän palveluun. Ihmiset suhtautuvat ruokaan todella intohimoisesti. Ruoka ja syöminen ovat iso osa meidän elämää ja sitä myötä myös ruokaostosten hankkiminen. Kun samalla hinnalla ja paljon vähemmällä vaivalla pystyy käyttämään meidän palvelua, palautteista nousee esiin ihmisten kiitollisuus heidän arkensa pelastamisesta. Se on suurin palkinto minulle.”

Kuka?

  • Hanna-Kaisa Risku 45 business director Kauppahalli24:ssä
  • Kotona asuu puoliso Sami 49 ja Noel 16, lapset Nooa 21 ja Julia 26 ovat muuttaneet omilleen. Lisäksi perhe on kasvanut lasten puolisoilla ja kahdella lapsenlapsella; Olivia 4 ja Elias 9kk
  • Koko porukan rapsutettavana viihtyvät havannankoirat Lily ja Lumi.

Saat nyt 10€ alennusta etukoodilla KH24LUOMU yli 80 euron ostoksista.