Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

KOTOLIVINGIN BLOGISSA:

 Taivaallinen mansikkajäädyke

Mansikkajäädyke

Anu Harkin ihanat mansikkajäädykkeet!

Taivaallisen mansikkajäädykkeen ohje on kulkenut äidiltä tyttärelle. Näitä on tehty niin moniin juhliin että tämä on oikeastaan jo muodostunut juhlapöydän klassikkoherkuksi. Jäädyke on niin raikas ja kauniin näköinen, että se häviää kakkulautaselta ennen kuin kukaan huomaakaan. Perinteisesti tämä mansikkajäädyke on tehty pyöreään kuivakakkuvuokaan, mutta tänä kesänä ajattelin tehdä sen ihaniin aaltoreunaisiin leivosvuokiin.

Löydät ohjeen myös Anun Kotoliving-blogista:

Tarvitset:

2 dl kermaa 

2 munanvalkuaista

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

n. 3 dl mansikkasurvosta

pahvisia leivosvuokia

Vatkaa ensin kerma vaahdoksi. Erottele toiseen kulhoon munanvalkuaiset ja vatkaa ne niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ympäri. Lusikoi varovasti valkuaisvaahto ja sokerit kerman joukkoon. Soseuta mansikat haarukalla, tarkista ettei soseen joukkoon jää isoja paloja. Lisää mansikkasose varovasti kerma-valkuaisvaanhdon joukkoon. Asettele vuoat pöydälle ja lusikoi ne täyteen mansikkavaahtoa. Tasoita veitsellä pinnat ja laita jokaisen päälle foliota. Asettele pakkaseen ja anna pakastua noin 5 tuntia.

Ota jäädykekakkuset pois pakkasesta vähän ennen tarjoilua, jotta pehmenevät sopivasti. Irrota jäädykkeet pahvisista vuoista ja asettele kakkulautaselle. Koristele tuoreilla mansikoilla.

 Jäädyke