Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Toggle Nav

Vinkit sushin syömiseen

Sushi on japanilainen riisipohjainen ruoka, jota syödään suupala kerrallaan.

Sushi mielletään usein hienoksi herkuksi, jonka syömisessä on noudatettava tarkkaa etikettiä. Sushin syömistä ei kuitenkaan tarvitse ottaa liian totisesti ja monet sushit onkin tehty sormilla syötäväksi. Jos syömäpuikkojen käyttö ei ole tuttua, on käsin syöminen usein myös helpompi tapa ja vähintään yhtä sallittua!

Sushi syödään yleensä wasabin, Gariksi kutsutun inkiväärin sekä soijakastikkeen kera. Vaikka inkivääriä tarjotaankin aina sushin kanssa, ei sitä kuulu sotkea sushin sekaan, sillä inkiväärin tarkoitus on puhdistaa suu sushipalojen välissä ja inkivääri nautitaankin yksinään sushipalan syömisen jälkeen. Soijakastikkeella saadaan sushiin lisää makua ja wasabilla voit halutessaan lisätä makuun tulisuutta. Wasabin voi halutessaan sekoittaa jo valmiiksi soijakastikkeen joukkoon, mutta sekoitusta tehdessään kannattaa samalla pitää mielessä Wasabin varsin kipakka tulisuus, ja käyttää tuota vihreää maustetahnaa melko maltillisesti.

Japanissa soijalla ei läträtä eikä koko sushipalaa upoteta soijakuppiin. Soijaa kannattaa käyttää, mutta tarkoituksena ei ole upottaa koko sushipalaa soijaan. Älä myöskään kasta suupalaa soijaan riisi edellä, ettei riisi hajoa. Dippaa sen sijaan riisin päällä olevaa kalaa soijakastikkeeseen vain hieman, koska soijan tarkoituksena ei ole peittää kalan tai riisin makua. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan sushipala kuuluu haukata yhdellä kertaa suuhun pienissä palasissa mutustelun sijasta. On kuitenkin yhtä sallittua nauttia herkusta pienempinä suupaloina, jos se itsestä mukavammalta tuntuu.