Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Pizza eilisestä bolognesesta

Pizza

Pizzapohja ja huomiset porkkanasämpylät tehdään kätevästi samalla kertaa.


Tarvitset:

2 pss kuivahiivaa tai 75g hiivaa

Jauhoja 18-20dl

1l lämmintä vettä

0,5 dl öljyä

Paseerattua tomaattia/tomaattipyrettä

Juustoraastetta

Tuoretomaatteja

Eilistä bolognese-kastiketta

Porkkanoita

 

Tee näin:

Lämmitä vesi, sekoita hiivat joukkoon. Lisää öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa aluksi vispaten, sitten käsin vaivaten, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa käsistä. Erota 3/5 osaa taikinasta sämpylätaikinaksi erilliseen astiaan. Lisää pizzapohjataikinaan vielä jauhoja, Pizzapohjataikina saa olla jauhoista.

Kauli 2/5 taikinasta uunin pellille leivinpaperille. Muista sirotella alle hieman jauhoja. Levitä lusikalla  pohjan päälle paseerattu tomaatti. Levitä sen päälle eilinen bolognesekastikkeen loppu, päälle juustoraastetta runsaasti ja tomaattiviipaleita. Uuniin 220 C ja n. 20min.

Sämpylät:

Raasta porkkana, sekoita raaste lopun (3/5 osaan) taikinan sekaan. Levitä taikina pellille levyksi ja painele haarukalla taikinalevy valmiiksi paloiksi, anna kohota pellillä sen aikaa, kun pizza valmistuu. Sivele sämpylät lämpimällä maidolla ja ripottele päälle siemeniä tai leseitä. laita uuniin 180c kiertoilmalle n 25min.

 Säilytä sämpylät seuraavaa päivää varten kulhossa puuvillapyyhe päällä, silloin sämpylät säilyvät pehmeinä.