Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Pulled pork -vuoka

Pulled pork-vuoka

Valmistusaineet

800  g kassleria
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2  tl kuivattua chiliä
1  tl paprikajauhetta
1  tl rouhittua mustapippuria
2  tl suolaa
1 1/2  dl barbeque-kastiketta , esim. HP Classic

 

Pataan

2 - 3 (250 g) punasipulia
3   (300 g) porkkanaa
300  g lanttua
500  g perunaa
1 - 2 dl vettä
1  prk  (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa Kolme sipulia

 

Valmistusohje

Laita kassler isoon pakastepussiin. Mittaa pussiin mausteet ja barbequekastike. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen uuniin laittamista.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita liha ja marinadi reilun kokoiseen uunivuokaan. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min.
Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kuori ja paloittele sipulit, juurekset ja perunat isohkoiksi paloiksi. Lisää ne ja vesi vuokaan lihan ympärille. Peitä vuoka foliolla. Paista n. 4 t tai kunnes liha on mureaa ja se hajoaa haarukalla vedettäessä.
Nosta liha työlaudalle. Kaada vuokaan ruokakerma ja laita vuoka takaisin uuniin ilman foliota. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa. Ota vuoka uunista ja nosta nyhdetty liha juuresten päälle.
 
pulled pork

HUOM! 
Laita vuoka halutessasi kuumenemaan uuniin 225 asteeseen.
Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.