Huom! Osa tämän kaupan toiminnallisuuksista on estynyt! Sivulla asioiminen on sinulle miellyttävämpää kun luet ohjeen kuinka toimia.

Ranskalainen lihapata

Ranskalainen lihapata

Tarvitset:

1,5-2kg paistia

250g pekonia

30kpl pieniä sipuleita

30kpl herkkusieniä

Pullo ranskalaista punaviiniä

Voita

Sitruunamehua

Suolaa

Mustapippuria

Maizena kastikkeen suurustajaa


Tee näin:

Leikkaa ensin pekoni kuutioiksi, paista niitä muutama minuutti padassa koko ajan sekoittaen ja nosta syrjään. Kuori sipulit ja lisää ne voinokareen kera pataan paistumaan viideksi minuutiksi. Ota sipulit pois padasta. Leikkaa paisti kuutioiksi, muista leikata raaka liha aina poikkisyin, niin mureus säilyy kypsennettäessä.

 

Paista lihakuutiot parissa erässä padassa. Kun olet paistanut kaikki paistikuutiot, voit liekittää ne konjakilla halutessasi. Sammuta liesituuletin, nosta pata tuulettimen alta kokonaan pois, kaada konjakkia pataan noin 3 ruokalusikallista ja sytytä palamaan. Kun liekit ovat sammuneet, laita pata takaisin liedelle ja kaada päälle pullo punaviiniä. Lisää myös pekonikuutiot. Anna hautua hiljalleen 1,5 -2 tuntia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.

 


Puhdista herkkusienet. Jos et ole saanut pieniä herkkusieniä, puolita sienet. Paista sienet voissa pannulla, mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Ota sienet syrjään.

Kun pata alkaa olla valmis, voit suurustaa sen Maizenan kastikkeen suurustajalla. Lisää esipaistetut sipulit ja herkkusienet pataan. Tarjoa padan kanssa esimerkiksi riisiä.

 

Resepti: Viherpippurin kokkailut