Toggle Nav

Resepti-Anjovislohi

Varastossa
GTIN
Resepti-Anjovislohi
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
23,99 €
E. ERIKSSON LOHIFILE C-LEIKATTU 0,9-1,1KG NORJA
27,39 €
VALIO KERMAVIILI 200G
0,89 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,69 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 500G
3,89 €
LUOMU SITRUUNA 330G PUSSI
2,55 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,85 €
VALKOSIPULI 120G
1,09 €
ROYAL KAPRIS 105/65G
2,49 €
NÄMPNÄS PERSILJA RASIA 20G
2,39 €
FILOS LUOMU VIHREÄ OLIIVI 200/100G KIVETÖN
2,49 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
VOI HYVIN LUOMU HUNAJATUUBI 250G
5,89 €

Anna paistetulle kalalle uusi maku. Käytä paistamiseen ja maustamiseen itse tehtyä anjovisvoita. Jäljelle jäänyttä anjovisvoita voi käyttää vaikka sellaisenaan uuniperunoissa. Maukkaan kalan kanssa tarjotaan välimeren mauilla maustettua kermaviilikastiketta.

Valmistusaineet

  • 700 g kirjolohifileetä
  • sitruunaa

ANJOVISVOI JA MAUSTENAPIT

  • 100 g Valio Luomu™ voita
  • 1 prk (125/79 g) anjovisfileetä
  • 2 valkosipulin kynttä

KYLMÄ KAPRIS-OLIIVIKASTIKE

  • 1 prk (200 g) Valio kermaviiliä
  • 2 rkl kaprista , pieniä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 5 kivetöntä oliivia
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin anjovisvoi. Soseuta pehmeä, huoneenlämpöinen voi, anjovikset ja valkosipuli sauvasekoittimella. Ota siitä noin neljännes paistamista varten sivuun.
  2. Tee lopusta anjovisvoista maustenappeja: laita anjovisvoi folion päälle pitkulaiseen muotoon ja sulje rulla karkkimaisesti päistä kiristäen, jolloin se muotoutuu tangoksi. Nosta pakastimeen kohmettumaan, jotta siitä saa leikattua muotonsapitäviä nappeja. Aikaa tulee varata ½ - 2 h, riippuen tangon paksuudesta, foliokerroksista ja pakastimen tehosta.
  3. Valmista kastike: Hienonna kaprikset, oliivit ja persilja. Yhdistä kaikki dipin ainekset. Jätä jääkaappiin maustamaan.
  4. Pyyhi kalafilee molemmin puolin talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. (Kalapaloja ei tarvitse välttämättä edes suolata, koska se maustuu anjovisvoissa paistettaessa.)
  5. Paista kalapalat anjovisvoissa paistinpannulla ensin nahkapuoli alapäin ja käännä. Mausta pippurilla. Nosta päälle anjovisvoitangosta leikattu nappi. Lopun anjovisvoin voi pakastaa tai säilyttää jääkaapissa.
  6. Tarjoa kala sitruunan, dipin sekä salaatin kanssa. Tarjoa ohessa keitettyjä perunoita.

Resepti: Valio