Resepti-Anun siemennäkkäri
Itse tehdyt lahjat ovat joulussa ihaninta. Ruokalahjat tulevat lähes aina syötyä ja pakkauskin on uudelleenkäytettävissä. Anu Pensolan suosikkeja ovat erilaiset itsetehdyt hillot ja hillokkeet, sekä leivonnaiset, joiden ainekset on pakattu valmiiksi ja lahjan saajan tarvitsee vain laittaa uuni kuumenemaan ja sekoittaa ainekset ohjeen mukaan.
Siemennäkkärin ainekset voi pakata kauniisti lasipurkkiin, ohje kirjoitetaan pakettikorttiin tai etikettiin ja paketiksi riittää kaunis nauha. Lasipurkin voi käyttää uudelleen monella tavalla. Näin lahja on paitsi herkullinen, myös ekologinen.
Valmistusaineet
Purkkiin laitetaan kerroksittain:
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 2 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl pellavansiemeniä
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl chiansiemeniä
- 1 tl suolaa
Valmistusvaiheessa lisätään vielä:
- 3,5 dl kiehuvaa vettä
- 1 dl öljyä
- (sormisuolaa koristeeksi)
Valmistusohje
- Kirjoita purkin mukaan kortti jossa on ohjeet:
- Kuumenna uuni 175°C
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
- Keitä vesi (tai kiehauta vedenkeittimellä) ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10 minuuttia.
- Kumoa seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi niin, että siemenseos peittää miltei koko pellin. Voit laittaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin suojissa.
- Ripottele vielä sormisuolaa taikinan pinnalle.
- Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes siemennäkkäri on ruskistunut ja rapea.
- Anna jäähtyä. Herkuttele!