Toggle Nav

Resepti-Banoffee-britajäätelökakku

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Banoffee-britajäätelökakku
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Tässä kakussa yhdistyy monta herkkua. Brita-kakkupohjien välistä löytyy banaanilla maustettu kinuskikerma ja koko komeus jäädytetään jäätelökakuksi. Kinuskin, banaanin ja marengin liitto on vastustamaton.

VALMISTUSAINEET

  • 125 g Valio voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Valio kevytmaitoa

Marenki:

  • 2 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte ja pinnalle:

  • 3 banaania
  • 2 prk ( à 2,5 dl) Valio kinuskikermaa

VALMISTUSOHJE

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten, säästä valkuaiset marenkiin. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm) tai uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Levitä marenki lusikalla pohjille. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Soseuta 2 banaania. Vaahdota toinen kinuskikerma. Lisää banaanisose kinuskivaahtoon.
  5. Keitä toinen kinuskikerma kastikkeeksi, n. 8 min.
  6. Jätä toinen pohjista vuokaan. Levitä sen päälle kinuski-banaanivaahto ja 1 dl kinuskikastiketta. Nosta toinen pohjista päälle. Peitä kelmulla ja pakasta yön yli.
  7. Anna kakun temperoitua hetki huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele baanaaniviipaleilla ja lopulla kinuskikastikkeella.

Resepti: Valio