Toggle Nav

Resepti-Brasilialainen kalapata

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Brasilialainen kalapata
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Paahteinen paprika, lempeä kookos ja pikantti curry-chilikerma maustavat tämän Brasilian inspiroiman kalaruoan. Ihanan mausteinen pata antaa potkua arkeen!

4 annosta

Valmistusaineet

  • 500 g pakasteseitiä tai -kuhaa
  • 2 dl kalalientä (2 dl vettä, 1/3 liemikuutio)
  • 1 lime
  • 2 sipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 keltainen paprika
  • oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • korianteria
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 15 %

Valmistusohje

  1. Ota pakastekala ajoissa sulamaan. Valmista kalaliemi mikrossa. Pese lime huolella ja raasta puolikkaasta limestä kuori. Purista limen mehut. Kaada kuoret ja mehut pieneen kulhoon odottamaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pese paprika ja leikkaa suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Paista sipulit ja paprikat öljyssä paahteisen ruskeiksi. Mausta suolalla.
  2. Lisää tölkkitomaatit, kookoskerma ja kalaliemi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Riko lastalla tomaatit pienemmäksi. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta, kunnes kastike on keittynyt kasaan (n. 10 min).
  3. Lisää Arla Lempi Curry & chili ruokakerma ja limen mehu sekä kuoret. Anna kastikkeen kiehua vielä 10–15 minuuttia.
  4. Kuivaa sulanut kala talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa. Kuumenna oliiviöljy ja paista kalat kypsiksi. Nosta kalat padan päälle, lusikoi kastiketta kalojen päälle ja anna niiden maustua kannen alla muutama minuutti.

Tarjoa kalapata riisin kera.

Resepti: Arla