Resepti-Chiavanukas
Varastossa
GTIN
Resepti-Chiavanukas
Illalla jääkaappiin tehty omena-mangochiavanukas on aamulla valmis herkuteltavaksi. Chiavanukas saa täyteläisyyttä Aito-kauravälipaloista, ja vanukas koristellaan kuohkeaksi vispatulla, mustikalla maustetulla Aito Kauravispillä.
2 annosta
VALMISTUSAINEET
- 1 prk (150 g) Aito-kauravälipalaa makusi mukaan
- 1/2 dl chia-siemeniä
- puolikas banaani
- 1 dl Aito Kaurajuomaa
Mustikkakerma
- 1 dl Aito Kauravispiä
- 1 dl mustikkasosetta
VALMISTUSOHJE
- Valmista chia-vanukas edellisenä iltana. Mittaa aineet astiaan ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita chia-vanukas yöksi jääkaappiin tekeytymään.
- Valmista mustikkakerma seuraavana päivänä. Vaahdota Aito Kauravispi. Lisää mustikkasose ja sekoita tasaiseksi.
- Tee lasiin kerroksia chia-vanukkaasta ja Aito Kauravispistä. Koristele päällinen esimerkiksi banaaniviipaleilla ja kuivatuilla marjoilla.
- Vinkki! Saat chiavanukkaaseen vaihtelua kokeilemalla eri Aito-kauravälipalamakuja. Voit myös käyttää mustikkasoseen sijaan 1 dl banaanisosetta.