Toggle Nav

Resepti-Chili con carne

Varastossa
GTIN
Resepti-Chili con carne-1
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,85 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,99 €
LUOMU SIPULI PUSSI 500G
2,09 €
FELIX TOMAATTIPYREE 300G
2,79 €
GOGREEN LUOMU TOMAATTIMURSKA 300G
0,89 €
GOGREEN 380/230G LUOMU KIDNEYPAVUT
1,45 €
MEIRA JUUSTOKUMINA JAUHETTU 25G PUSSI
1,15 €
ADUKI VOIMAKAS PAPRIKAJAUHE LUOMU 200G
5,89 €
MEIRA KORIANTERI JAUHETTU 24G PUSSI
1,09 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
KEIJU 0,5L RYPSIÖLJY
2,19 €

Kun chili con carnelle antaa aikaa ja rakkautta, syntyy todellinen kylmien päivien makupommi. Vaikea keksiä raaka-aineeksi mitään parempaa kuin HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa.

6 annosta

Valmistusaineet

  • 2 pkt HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa 400 g
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk tomaattimurskaa + 1 prk vettä
  • 1 prk kidneypapuja valutettuna ja huuhdeltuna
  • 2 rkl juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ dl chipotlekastikettta
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 4 tl jauhettua korianteria
  • 8 kynttä valkosipulia hienonnettuna
  • 2 sipulia kuutioituna
  • 1 iso punainen chili hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Paista jauhelihaan hyvä väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää joukkoon mausteet, chili, sipuli ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä, kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää mukaan tomaattipyree. Tässä kohtaa huomio. Anna tomaattipyreen hetki ruskistua, jolloin pyree hieman karamellisoituu ja sen maku syvenee.
  2. Lisää mukaan tomaattimurska ja vesi. Kiehauta ja anna hiljalleen pulputtaa kannen alla välillä sekoitellen noin 3 tuntia. Tarpeen vaatiessa voit välillä lisätä hieman vettä. Lisää lopuksi mukaan valutetut ja huuhdellut kidneypavut ja jatka kypsennystä vielä puolisen tuntia.
  3. Tarjoa chili con carne keitetyn riisin tai tacojen sekä tuoreen korianterin ja ranskankerman kera.

Resepti: HK