Resepti- Couscoussalaatti
Varastossa
GTIN
Resepti- Couscoussalaatti
Valmistusaineet
- 2 dl täysjyväcouscousia
- 2 dl vettä + 1/4 tl suolaa
- 1 rkl Valio voita
- 1 (160 g) iso punasipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
- 2 tl sokeria
- 1 (225 g) punainen paprika
- 2-3 tomaattia tai 1 rasia (250 g) miniluumutomaatteja
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 prk (180 g) Valio Eila® salaattijuustoa
Salaattipedille
- 1 pieni ruukku jääsalaattia
- 1 pieni ruukku rucolaa
Kastike
- 4 dl Valio turkkilaista jogurttia
- 4 tl sokeria
- 1 tl tuoretta minttua tai persiljaa
Valmistusohje
- Kypsennä couscous: kiehauta vesi, lisää suola ja couscous. Sekoita. Nosta kattila liedeltä. Anna hautua kypsäksi kannen alla muutama min. Lisää voi. Sekoita irtonaiseksi. Jäähdytä.
- Leikkaa sipuli ensin kahtia ja sitten aivan ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Mittaa päälle öljy, mehu ja sokeri. Sekoita ja anna sipulin marinoitua sen aikaa kun valmistat salaattia.
- Kuutioi paprika. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi tai lohkoiksi. Valuta salaattijuusto. Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatti ja rucola.
- Revi salaatinlehdet ja rucola. Levitä puolet niistä laakean tarjoiluvadin pohjalle.
- Sekoita couscous, vihannekset ja loput salaatinlehdet keskenään. Lusikoi salaattipedille. Murenna tai viipaloi päälle salaattijuusto.
- Sekoita kastikeaineet. Tarjoa eri astiasta.
- Tarjoa lisänä grillattuja bratwursteja tai muuta makkaraa.