Toggle Nav

Resepti-Donitsit

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Donitsit
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Donitsit ovat amerikkalaisten muunnelma munkeista. Donitsit paistetaan öljyssä ja kastetaan sokeriin tai koristellaan kuorrutteella. Kokeile reseptiä!

25 kpl

VALMISTUSAINEET

  • 25 g Hiivaa
  • 75 g Arla Meijerivoita
  • 4 dl Arla Täysmaitoa
  • 1½ dl Sokeria
  • 1 tl Suolaa
  • 2 Kananmunaa
  • ½ Sitruunan raastettu kuori
  • 13 dl Vehnäjauhoja
  • 1 l Rypsiöljyä (paistamiseen)
  • Sokeria (koristeluun)
  • 2 dl tomusokeria, 1½ rkl Vettä (kuorrute)

VALMISTUSOHJE:

  1. Aloita donitsit taikinan valmistuksella. Murustele hiiva ensin kulhoon. Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kuumenna korkeintaan 37 asteiseksi ja kaada neste hiivan päälle.
  2. Lisää sokeri, suola, kananmuna, sitruunankuori ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä noin 40 minuuttia.
  3. Ota taikina esille jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli taikinasta noin 0,5 cm paksuinen levy.
  4. Tee levystä muotilla pyöreitä donitseja, jotka ovat noin 10 cm halkaisijaltaan. Tee pieni reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Anna donitsien kohota peitettynä noin puoli tuntia.
  5. Kuumenna öljy noin 180 asteeseen teräskattilassa tai valurautapadassa. Paista donitseja erissä 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
  6. Valmista seuraavaksi kuorrute donitseille. Sekoita tomusokeri ja vesi yhteen paksuksi, sileäksi kuorrutteeksi. Värjää kuorrute tarvittaessa elintarvikevärillä.
  7. Ripottele tai levitä kuorrute donitsien päälle. Voit myös upottaa donitsit sokeriin, kun ne ovat vielä kuumia.

Resepti: Arla