Toggle Nav

Resepti-Falafel & Minttuinen piimädressing

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Falafel & Minttuinen piimädressing
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Falafel on Lähi-idän ruokakulttuureista lähtöisin oleva härkäpavuista tai kikherneistä tehty kasvispyörykkä. Kebab-ravintoloiden kasvisvaihtoehtona tunnettu mausteinen falafel on kasvattanut suosiotaan myös meillä Suomessa. Tässä ohjeessa falafelit saavat uuden twistin piimästä ja ne paistetaan pannulla tai uunissa uppopaistamisen sijaan.

6 annosta

Valmistusaineet

  • 1 dl Valio AB® piimää
  • 2 dl panko-korppujauhoja
  • 2 prk (à 285 g) kikherneitä valutettuna
  • 1 (80 g) sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1/2 - 1 punaista chiliä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 tl kuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl suolaa

Paistamiseen

  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Minttuinen piimäkastike

  • 2 dl Valio AB® piimää
  • ½ dl tuoretta minttua
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään, minttu hienonnettuna. Peitä kulho. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon piimä ja panko-korppujauhot. Anna turvota 10 min.
  3. Lisää loput falafelien ainekset kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.
  4. Pyörittele massasta käsin pyöryköitä tai tee kahden lusikan avulla soikion muotoisia. Pyörittele falafelit panko-korppujauhoissa.
  5. Paista pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa, kunnes falafelit ovat kauniin ruskeita.
  6. Anna falafelien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa minttuisen piimäkastikkeen ja chapati-leivän kanssa.

VINKKI

* Voit myös valmistaa falafelit uunissa 225 asteessa n. 15 min.
* Falafelien maku syvenee säilytyksen aikana, joten ne voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Resepti: Valio